АКТУАЛЬНО

На Черкащині освятили новий храм УГКЦ

Четвер, 07 грудня 2017, 09:46
3 грудня 2017 року в місті Сміла, що на Черкащині, відбулося урочисте освячення нового храму Української Греко-Католицької Церкви.

Цього дня у храмі було звершено першу Архиєрейську Божественну Літургію. Молитву та чин освячення очолив владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії. Разом з архиєреєм співслужили священики Черкаського протопресвітерства. Новий храм звели та освятили на честь празника Преображення Господнього.

Звертаючись до місцевих греко-католиків, владика Йосиф подякував за приклад їхньої віри: «Завдяки цій вірі, – зауважив єпископ, – у Смілі було засновано парафію УГКЦ, зведено новий храм та його торжественно освячено. Завдяки вашій вірі сьогодні тут разом молимося, а завтра тут процвітатиме активне життя парафії. Тож плекайте її та переказуйте нащадкам, щоб гідно свідчити живого Бога у живій парафії».

По завершенні Літургії архиєрей подякував усім, хто спричинився до розвитку парафії та будівництва нового храму. Владика відзначив старання усіх парафіян на чолі з адміністратором о. Андрієм Чиком: «Усім вам зі серця щиро дякую! Нехай Господь сторицею воздасть вам за невтомну щоденну працю».

Відтак о. Андрій подякував владиці за очолену молитву, освячення храму та душпастирську опіку. Раніше, у коментарі для місцевих ЗМІ, адміністратор храму також подякував усім, хто надав допомогу для зведення храму: «Слова вдячності за жертовність висловлюю парафіянам наших храмів у селах Плугів, Підлипці, Червоне, Ясенівці, Ремезівці, Шпиколоси, Підгір’я, Струтин, Лука», – зазначив він.

Новозбудований Спасо-Преображенський храм УГКЦ розташований у місті Сміла на вулиці Богдана Хмельницького, 53. Його зведення розпочалося у 2016 році. Перший етап в організації духовного життя греко-католицької громади у Смілі започатковано ще у 2006 році. Сьогодні при парафії діє недільна школа (катехизація) для дітей і дорослих, зареєстровані спільноти «Матері в молитві» та «Вівтарна дружина». Також ведеться харитативна діяльність.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next