АКТУАЛЬНО

На Днях УКУ-2019 освятили цеглинки жертводавців та посвятили першокурсників

Середа, 25 вересня 2019, 10:49
День Українського католицького університету розпочався із чину освячення мозаїк храму Святої Софії-Премудрості Божої, після чого гості приєдналися до святкової Літургії з нагоди храмового празника. З привітальним словом до присутніх звернувся владика Борис Ґудзяк, архиєпископ і митрополит Філадельфійський, президент Українського католицького університету.

Паралельно з освяченням цеглинок жертводавців у храмі відбулося також закладання пам’ятної капсули в будівлю Колегіуму ІІ – майбутнього помешкання студентів УКУ, що зможуть тут оселитися вже через рік. До цієї частини долучилися отець-ректор Богдан Прах, митрополит Борис, священники, проректори, жертводавці та хор університету.

Загалом до історичних подій приєдналися близько п’ятдесяти українських фундаторів вишу та понад тридцять жертводавців і гостей з-за кордону. Окрім того, відбулося благословення нового спортивного майданчика, а на території кампусу присутніх пригощали традиційним українським борщем.

За обідом поспілкувалися з гостями-фундаторами УКУ. Так, пан Юрій Герасимович з Монреаля, Канада, приїхав на святкування з дружиною Анною: «У Монреалі я познайомився з владикою, котрий розповів про цей університет. Мене одразу зачепила його історія – мені здається, цей заклад не лише серце, а й душа України! Чому не пожертвувати для нього, чому не підтримати його?.. Думаю, люди вагаються допомогти фінансово цій країні; тут же є не тільки сувора калькуляція кожного цента, долара чи гривні, але ми знаємо й те, куди ті інвестиції спрямовуються – у молодь. Я запрошую інших долучатися до святкувань Українського католицького університету, тоді вони стануть його частиною і відновлюватимуться. Щоразу я приїжджаю сюди, бачу нашу молодь, чую нашу мову та молитву, і уявіть собі: усередині всього цього – Бог».

Пані Ореста Пілецька-Фединяк приїхала з Чикаго: «Я давня мешканка США, але працюю в нашій кредитівці. Ми підтримуємо УКУ, тому що нам дуже важливо мати священників, якими часто стають випускники – наша діаспора вже не готує до служіння своїх отців, а парафіян маємо багато. Ми підтримуємо університет щорічними датками – від нашої кредитівки й особисто. Заохочуємо й інших, адже розуміємо: УКУ дає різноманітну фахову освіту».

Загалом закордонні гості прибули до УКУ з Лондона (Великобританія), Чикаго (США), Монреаля та Британської Колумбії (Канада). Вони також долучалися до посвяти в студенти та церемонії вручення стипендій студентам п’яти факультетів університету. Водночас у корпусі філософсько-богословського факультету розпочалася щорічна зустріч випускників УКУ, приурочена до двадцятої річниці першого випуску.

Завершився день зустріччю батьків першокурсників з ректором.

Західне бюро «Живого ТБ»
за матеріалами ucu.edu.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next