АКТУАЛЬНО

На Дніпровщині духовенство обговорює втілення програми стратегії УГКЦ у своїх парафіях

Четвер, 30 червня 2016, 13:10
З 27 по 30 червня поблизу м. Новомосковськ, що на Дніпровщині, проходить другий тур щорічної духовної віднови для священиків Донецького екзархату, яку провадить отець Василь Іванів, ЧНІ, місіонер Божого милосердя у Львівській архиєпархії.

У часі духовних наук місцеве духовенство обговорює реалізацію програми Стратегії УГКЦ на період до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» у своїх парафіях у рамках Року Божого милосердя. Її презентує отець Максим Кролевський, координатор реалізації стратегії Харківського екзархату.

Під час доповіді о. Максим наголосив на важливих та істотних моментах розвитку парафіяльного життя в сучасних суспільних обставинах, про суть та зміст Декади місійності, про роль мас-медіа у житті Церкви, окресливши конкретні напрямні для душпастирської праці священнослужителя у контексті Року Божого милосердя.

«Сьогодні перед обличчям нашого духовенства, зокрема перед духовенством Донецького екзархату, повстає дуже багато різних викликів, – зауважив координатор під час доповіді. – Тому ми повинні озброїтися Божою любов'ю та милосердям, щоб дати гідну відповідь на різні сучасні виклики та бути справді живою Церквою».

Крім того, о. Максим розповів про роботу оргкомітету, який був створений для належного проведення Ювілейного року Божого милосердя і завданням якого було опрацювати та координувати втілення програми відзначення Ювілейного року на загальноцерковному рівні, про розроблені проекти, видання та рекомендації оргкомітетом можливих заходів на єпархіальному та парафіяльному рівнях, що вже реалізуються в різних єпархіях УГКЦ.

Слід відзначити, що священнослужителі Донецького екзархату мають можливість переглянути мас-медійні проекти, відзняті «Живим ТБ», подискутувати щодо втілення пріоритетних напрямків у їхніх парафіях та обговорити різні шляхи реалізації програми стратегії у контексті Року Божого милосердя.

Прес-служба Донецького екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next