АКТУАЛЬНО

На Донбасі відбувся круглий стіл за участю українських освітян та представників Церкви

Четвер, 22 жовтня 2015, 12:44
20 жовтня 2015 року в Краматорській загальноосвітній школі № 22 відбулися круглий стіл та панельна дискусія освітян на тему "Сприяння діалогу і толерантності: формування навичок у позитивній міжособистісній та соціальній взаємодії". У роботі круглого столу взяли участь представники місцевих органів влади та Управління освіти, а також керівники, соціальні педагоги, психологи, викладачі навчальних закладів, методисти науково-методичних центрів, представники закладів післядипломної освіти, громадських та релігійних організацій, батьківської громади та інші зацікавлені особи з Краматорська, Слов’янська, Дружківки і Костянтинівки, Лисичанська, Києва та Львова. Особливим гостем зустрічі був військовий капелан о. Іван Гуня (м. Тернопіль, УГКЦ), один з ініціаторів круглого столу. Про це повідомили в Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання.

Свій гриф на захід поставили: Департамент загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, Управління освіти Краматорської міськради, Громадська рада з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти, Управління освіти Деснянської районної в м. Києві державної адміністрації та Фонд Андрея Шептицького. Головними організаторами зустрічі виступили Комісія УГКЦ у справах освіти та виховання, Донецький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти та Інститут суспільства Київського університету імені Бориса Грінченка.

 

Освітяни українського Донбасу, а також гості – лектори та викладачі з Києва і Львова обговорили важливість формування навичок будування діалогу в сучасному суспільстві, зокрема засвідчили потребу діалогу та позитивної суспільної взаємодії між виховними та дотичними інституціями задля формування цілісної, духовно зрілої та психологічно стійкої особистості, що має почуття власної гідності.

 

Під час панельної дискусії було наголошено на важливості впливу громадських інституцій на трансформацію в освітній сфері і підкреслено потребу духовно-морального виховання особистості на всіх рівнях її розвитку – як в сім’ї, так і в школі.

 

Круглий стіл став початком великої та плідної співпраці між усіма його учасниками. Вона має принести багато добрих практик у школи українського Донбасу, підтримати місцевих освітян і школярів, а також зробити свій внесок у розвитку Сходу України.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next