АКТУАЛЬНО

На Донеччині греко-католики і римо-католики вперше молились екологічну Хресну дорогу

Середа, 09 квітня 2014, 15:24
5 квітня 2014 року Божого на Донеччині, у м. Макіївка, з ініціативи о. Михайла Неїжмака, референта Бюро УГКЦ з питань екології в Донецько-Харківському екзархаті УГКЦ, відбулася екологічна Хресна дорога. Ця, на перший погляд, незвична Хресна дорога у спільній молитві об'єднала вірних греко-католицької та римо-католицької громад.

Присутні вірні цього дня мали можливість роздумувати над стражданнями та хресною смертю Ісуса Христа, який добровільно взяв на себе всі гріхи світу, щоб з неволі гріха і тенет диявола врятувати все створіння Боже. Усі роздуми та молитви, над якими під час Хресної дороги молилися присутні були підготовлені Бюро УГКЦ з питань екології в часі цьогорічної Великої чотиридесятниці.

Багато з присутніх на цьому молитовному дійстві вперше в доступний спосіб та у формі духовних роздумів і молитов почули про екологічне вчення Церкви і, особливо, про ту велику відповідальність за Богом створений світ, яку має кожен християнин.

Для багатьох вірних до певної міри відкриттям стало і те, що гріхи, які людина чинить проти природи, вважаються «екологічними гріхами», вони є зневагою самого Творця і , згідно з вченням Церкви, «кличуть про помсту до неба».

Після екологічної Хресної дороги всі присутні вийшли з промінчиком надії на те, що світ довкола нас може стати кращим, справедливішим і таким, в якому переважатиме любов між людьми, які відзначатимуться повагою до Богом створеного світу. Деякі вірні після цієї незвичної молитви поділилися власними переживаннями і сказали, що тепер краще розуміють, що місія християнина в земному вимірі полягає в тому, щоб бути будівничими Царства Божого та Царства любові вже «тут і зараз» і що для цього слід просити в Творця особливої благодаті, щоб бути здатними кардинально змінити свій спосіб життя та безкомпромісно навернутися до Бога.

Вірні громади міста Макіївка мали змогу під час екологічної Хресної дороги зрозуміти, що кожен християнин своїм трепетним ставленням до Богом створеного світу сповіщає Добру звістку про Воскресіння та про близькість Царства Небесного всьому створінню, яке теж було відкуплене кров’ю Христовою.

Референт Донецько-Харківського екзархату Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next