АКТУАЛЬНО

На Донеччині молодь підтримала екологічну ініціативу Бюро УГКЦ з питань екології

Середа, 02 квітня 2014, 15:20
30 березня 2014 року Божого з ініціативи о. Михайла Неїжмака, референта Бюро УГКЦ з питань екології Донецько-Харківського екзархату УГКЦ, відбулася зустріч з вихованцями спортивного клубу «Оберіг», який працює на базі школи №49 у м. Макіївці Донецької області.

У зустрічі взяло участь більше ніж 20 молодих людей різного віку, які разом зі своїм тренером Валентином Кретовим із зацікавленням слухали про спільну відповідальність за Богом створений світ. Під час зустрічі священик представив присутнім Великопісну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння» та в загальному розповів про діяльність Екобюро.

Священик доступно та коротко, на конкретних прикладах із повсякденного життя, підвів молодих людей до висновку: кожна людина у своєму житті може багато зробити для порятунку та збереження Богом створеного світу. «Але коли ми забуваємо про те, що кожен із нас відповідальний один за одного і за природне довкілля, то ставимо під загрозу життя, здоров’я та мирне співіснування не лише теперішніх, а й майбутніх поколінь», – підсумував о. Михайло. Борець за охорону створіння на Донеччині дав чітко зрозуміти всім присутнім: якщо хочемо побудувати справедливе суспільство і зробити свій внесок в розбудову процвітаючої держави, мусимо передусім навчитися дивитися на наше природне наше довкілля як на створіння Боже.

У свою чергу молодь висловила готовність докласти необхідних зусиль для того, щоб зробити свій побут більш дружнім до довкілля. Молоді люди погодилися, що екологічна культура повинна брати свій початок у сім’ї, а відтак у садочках, школах та вищих навчальних закладах.

На завершення дружньої зустрічі всі присутні подякували екореференту за змістовну науку та висловили сподівання на дальшу співпрацю і висловили готовність незабаром провести спільну практичну екоакцію із прибирання прилеглої території.

Референт Донецько-Харківського екзархату Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next