АКТУАЛЬНО

На Донеччині провели екомісії

Понеділок, 12 листопада 2018, 17:24
5 листопада на Донеччині, у м. Слов'янськ, уперше відбулися Екологічні місії для порятунку створіння. Розпочалися вони Літургією за участю екореферента Донецького екзархату о. Михайла Неїжмака, у співслужінні з настоятелем місцевої громади "Святого Володимира Великого" УГКЦ о. Віктором Коханським.

У проповіді о. Михайло звернув увагу вірних на поняття "екологічний гріх", вчинення якого не тільки шкодить здоров'ю людини, а й віддаляє від Бога Творця і перешкоджає спасінню. Тому місія церковної екологічної інституції полягає в тому, щоб донести кожному правду про те, що любити та оберігати світ, в якому живемо, що є спільним для всіх людей – є нашим автентичним завданням.

Для християн цей обов'язок випливає із віри в Бога, за принципом: гріх проти створіння є гріхом проти Творця. "А сьогоднішнє євангельське читання про біснуватого чоловіка дає нам зрозуміти, що коли йдеться про допомогу людині, то Боже творіння бере у цьому участь, творячи єдність: Творець, творіння та людина", – наголосив екореферент.

Після Літургії відбулася зустріч із дітьми "Школи духовного та естетичного виховання", що діє при парафії. Під час зустрічі діти дізналися багато цікавого про довкілля та отримали вказівки як берегти створіння Боже. Також діти взяли участь в екологічній вікторині, а для впровадження дружніх до довкілля дій отримали інформаційні наклейки та закладки.

Наступного дня о. Михайло Неїжмак провів низку зустрічей з представниками влади, а саме із міським головою Вадимом Михайловичем Ляхом, його заступником Підлісним Юрієм Івановичем та керівником відділу освіти Рубльовським Ігорем Миколайовичем.

У приязній атмосфері вдалося домовитися про подальшу підтримку ініціатив Екобюро УГКЦ та сприяння у такій важливій для усіх ділянці служіння.

Після представника Екобюро гостинно прийняли у місцевій школі №14, де було проведено екоурок для учнів 5-го та 6-го класів. Девіз уроку був "Через прості дії ми здатні змінити світ". На ньому учні дізналися, як можна любити та зберігати природу, економлячи енергоресурси, сортуючи сміття тощо.

Завершилися екомісії у Слов'янську висадкою дерев миру разом з учнями школи, у рамках безстрокової акції "Посади дерево миру", приуроченої також до Дня попередження експлуатації природних ресурсів в час війни. Особливо трепетною ця акція була для мешканців цього містечка, адже вони як ніколи разом з усім створінням потребують та очікують миру.

Екологічне Бюро щиро дякує за сприяння та співпрацю о. Віктору Коханському та п. Вадиму Овчаренко.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next