АКТУАЛЬНО

На фасаді львівського храму Преображення відкрили меморіальну таблицю до 30-річчя виходу УГКЦ з підпілля

Понеділок, 28 жовтня 2019, 13:00
У неділю, 27 жовтня 2019 року, у львівському храмі Преображення ГНІХ відзначили річницю повернення парафії до лона Вселенської Церкви. З цієї нагоди Архиєрейську Божественну Літургію звершив митрополит Львівський Ігор Возьняк у співслужінні із правлячим єпископом Чиказької єпархії Венедиктом Алексійчуком і численним духовенством.

О 12:00 годині здійснили Чин благословення та відкриття меморіальної таблиці, присвяченої 30-й річниці виходу УГКЦ із підпілля.

«Меморіальна дошка створена у тому самому стилі, що й та, яка вказує на назву храму. Вона ідентична за розміром. На дошці є інформація про те, що це 30-та річниця повернення храму Преображення у лоно Вселенської Церкви. Ця дошка свідчить про події, які пережила наша спільнота і ціла Церква», — розповів парох храму о. Ярослав Чухній, який був очевидцем, і як священник цієї парафії разом з вірними перейшов у лоно Вселенської Церкви.

У коментарі священнослужитель поділився переживаннями тих часів: «Звісно, що тріумфальний дух панував. На диво. Знаєте, я чоловік не дуже відважний, не авантюрист. Далеко ні. Бог вибрав немічне для того, щоб посоромити величне. Так і сталося. Від колосального піднесення духовного, адже люди підтримали. Врешті-решт, це навіть було неочікувано. Але люди поєдналися, цей дух єднання тривав понад півроку, коли в церкві залишалися і оберігали святині», — підкреслив о. Ярослав.

Ця парафія була у числі перших, які вийшли з підпілля. В урочистих заходах узяв участь міський голова Львова Андрій Садовий.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://velychlviv.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next