АКТУАЛЬНО

На Фестивалі колядок і вертепів у Луцьку зібрали кошти для сиріт із багатодітної родини

Понеділок, 27 січня 2020, 12:43
IV Фестиваль колядок і вертепів «Відгомін Різдва» відбувся на Волині, у Луцькому василіанському монастирі.

П’ятнадцять колективів з Волинської, Рівненської та Тернопільської областей стали учасниками цього різдвяного дійства, метою якого була прослава Ісуса-Спасителя та плекання християнських і патріотичних цінностей серед народу, особливо серед української молоді.

Фестиваль став місцем, де можуть проявити себе учасники різних конфесій, колективів та спільнот.

Луцький екзарх Йосафат Говера сказав, що у Різдві, як у дзеркалі, сучасна людина може побачити себе як пастушків і мудреців, що віддають честь і поклін Богу-Спасителеві, або ж як Ірода – символа влади і світового панування, який не приймає Дитяти-Христа, а хоче сам бути богом і володарем світу.

Спільною молитвою «Отче наш» усі учасники вшанували також Героїв, які віддали своє життя за Соборність і свободу України.

Варто зауважити, що фестиваль мав також благодійний характер: під час виступів були зібрані кошти для дітей з багатодітної родини, батько яких помер від важкої недуги.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.lutsk.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next