АКТУАЛЬНО

На Форумі видавців дві нагороди отримала книга директора видавництва "Місіонер" о. Климентія Стасіва

Вівторок, 15 вересня 2015, 14:10
На цьогорічному Форумі видавців одразу дві нагороди заслужено отримала книга священнослужителя Чину святого Василія Великого, генерального директора видавництва "Місіонер" о. Климентія Стасіва (персональна відзнака президента Форуму видавців Олександри Коваль та спеціальна відзнака торгової мережі "Обнова-люкс" від Богдана Ленігевича) з уже промовистою назвою "Місія високого слова. Василіянське книговидання: минуле, сучасне і майбутнє".

Силою екзистенції слова, глибокими дослідженнями, раритетними ілюстраціями, що суттєво доповнюють зміст, автор ще раз стверджує, що Слово – це завжди світло. Отець Климентій Стасів не лише висвітлює історію розвитку василіанського книговидавництва, охоплюючи часовий проміжок кількох століть, а й наводить вражаючі факти, для прикладу, те, що перша друкарня в Україні в ХV була не у Києві чи Чернівцях, а у Львові, в монастирі Святого Онуфрія, або ж представляючи розвій друкарства у Львові, пов’язаний з іменем міщанина Степана Дропана, ще до приїзду до Львова Івана Федоровича.

"Праця засвідчує харизму Василіанського чину, якою він живе ще з часів святого священномученика Йосафата, плекає і розвиває її як характерну форму свого служіння Церкві і українському народові впродовж усієї історії нашої Церкви як на українських землях, так і на поселеннях" – слова з передмови Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава ще одна висока оцінка автору.

Галина Мельник

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next