АКТУАЛЬНО

На Херсонщині в храмі УАПЦ вперше відслужили Літургію для вірних УГКЦ

Середа, 06 грудня 2017, 14:20
3 грудня 2017 року з благословення Екзарха Одеського та Адміністратора Кримського владики Михайла та з дозволу владики Ігоря (Ісіченка), Архиєпископа Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (УАПЦо), відбулася знакова подія для парафії Стрітення Господнього м. Олешки. У парафії була відслужена перша Свята Літургія для греко-католицької громади цього міста.

Варто зазначити, що до цього часу вірні парафії доїжджали на Святу Літургію до монастиря отців василіан УГКЦ, що в Херсоні, долаючи немалу відстань.

Богослужіння очолив декан Херсонський прот. Ігор Макар у співслужінні з о. Доротеєм Стиранцем, ЧСВВ. Оскільки громада власного храму ще не має, тому зі щедрої гостинності настоятеля храму Покрови Пресвятої Богородиці прот. Леоніда Сливканича Богослужіння відбулося і надалі проводитимуться в храмі Покрови Пресвятої Богородиці УАПЦ м. Олешки.

Багато мирян приступили до Святих Таїнств Покаяння та Євхаристії. Завершилося Богослужіння молитвою-гімном «Боже великий, єдиний» та було виголошено многоліття.

 

Прес-служба Херсонського деканату
www.ugcc.od.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next