АКТУАЛЬНО

На Херсонщині помолилися біля пам’ятного знака за всіх депортованих у 1951 році

Середа, 23 вересня 2020, 12:58
21 вересня владика Михайло Бубній із душпастирським візитом відвідав парафію Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ в с. Зміївка (Херсонська область) з нагоди храмового празника. Урочисту Божественну Літургію екзарх Одеський очолив у співслужінні зі священниками з Херсонського та Скадовського деканатів УГКЦ.

Під час проповіді владика подякував вірним, що вони прийшли не тільки святкувати празник чи побачити одне одного, а й прийшли «вибрати кращу частку свого життєвого часу». Також екзарх зазначив, що сьогодні ми святкуємо велике свято великої людини – Різдво Пресвятої Богородиці, і побажав: «Дивлячись на цю жінку віри, яка була цілковито посвячена Богові, будьмо і ми великими людьми у великій християнській родині».

По завершенні Божественної Літургії, владику привітав парох о. Іван Барчук, подарувавши від імені парафії власноруч вишиту ікону Матері Божої Неустанної Помочі, яка «завжди супроводжувала і нехай завжди супроводжує владику Михайла в його архиєрейському служінні». Також настоятель храму подякував усім священникам, вірним, які прибули на святкування храмового свята із сусідніх парафій.

Зокрема, о. Іван Барчук подякував своїм парафіянам с. Зміївка за їхню жертвенну і невтомну працю над розбудовою парафії, і побажав, щоб Господь щедро благословив працю їхніх рук для його слави, і Пресвята Богородиця нехай тримає усіх під своїм сильним материнським покровом.

Опісля на церковному подвір’ї, яке розташоване на березі Дніпра, було відслужено чин малого водосвяття, відтак владика благословив усіх та окропив вірних свяченою водою.

Також владика Михайло відслужив панахиду біля пам’ятного знака всім депортованим у 1951 році із західноукраїнських поселень с. Наново, с. Береги, с. Лодина, Дрогобицької області (нині територія Польщі), і які оселилися у с. Зміївка Бериславського району Херсонської області.

Пресслужба Одеського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next