АКТУАЛЬНО

На Хмельниччині освятили новий храм

Понеділок, 05 січня 2015, 18:28
У м. Нетішин, що на Хмельниччині, 4 січня 2015 року освятили новозбудований храм Святого Івана Богослова.

Напередодні, у суботу, аніматори з львівської ораторії Святого Домініка Савіо спільно з семінаристами КТДС та о. Максимом Рябухою, СДБ, провели дитячу різдвяну програму. Таким чином свято залишилося в пам’яті і найменших парафіян.

Святу Божественну Літургію і чин освячення храму очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь (Семенюк) у співслужінні з Екзархом Луцьким Йосафатом (Говерою), який поділився своїми духовними роздумами у євангельській проповіді. На дійство також численно прибули священики Хмельницького деканату і всієї архиєпархії, однокурсники настоятеля храму о. Павла Хведорука та священики із сусідніх районів. Автобусами приїхали вірні з м. Славути та з с. Колодіївки.

Після Літургії Митрополит нагородив активних учасників будівництва подячними грамотами, після чого відбулося освячення води. Усі гості мали можливість поспілкуватися за святковим обідом в залах, що в цокольних приміщеннях церкви.

Пройшло два роки з дня встановлення пам'ятного хреста на місці будівництва храму та освячення каплиці. За цей час зросла також церква духовна – громада вірних. Чоловіки постійно брали участь у будівництві, докладаючи чимало часу, зусиль і переживань. Жінки підтримували чоловіків, допомагали з легшою працею у будівництві, прибиранні, організовували частування гостей. В кінці свята владика Василь підкреслив, що найважливіше – побудувати спільноту – духовну Церкву, адже матеріальну нетішинці вже мають.

Тому дружна християнська спільнота  парафії Святого Івана Богослова УГКЦ росте і міцніє, за що нині дякуємо Богові. Дякуємо також нашому духовному Батькові – владиці Василю. Дякуємо Преосвященному Йосафату, присутнім священикам та гостям за гарне свято і спільну молитву. Дякуємо всім небайдужим людям, які долучилися до будівництва храму матеріальною і духовною підтримкою. Віримо, що спільнота і далі зростатиме, славлячи  Бога і укріплюючи на дусі український народ.

фоторепортаж

бр. Олег Климончук, ІІІ курс КТДС

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next