АКТУАЛЬНО

На єпархіальному молодіжному форумі у Коломиї зустрічали Хрест та Ікону Світового дня молоді

Понеділок, 22 вересня 2014, 13:49
20 вересня в катедральному соборі Преображення Христового міста Коломиї відбувся форум понад сотні представників молодіжних спільнот з усіх деканатів Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ під назвою “Молодь у живій парафії”.

Форум розпочався Божественною Літургією, яку очолив владика Василь (Івасюк), Єпарх Коломийсько-Чернівецький, у співслужінні з близько 20 священиками. У привітальному слові до молоді єпископ сказав: “Молодість - це ікона завтрашньої Церкви і суспільства. Молоді люди завжди мають великий потенціал відновлення, який дуже потрібно скеровувати на будування кращого суспільства”.

Учасники молодіжного форуму на чолі зі своїм духовним батьком - владикою Василем та присутніми священиками, вийшовши із храму, зустріли символи світових днів молоді: хрест та ікону, які подаровані молоді світу святим Іваном Павлом II.

Після урочистого занесення хреста та ікони до собору, присутні мали змогу помолитися біля цих унікальних святинь.

Після проходження реєстрації учасників форуму та легкої перекуски відбулося робоче засідання в нижньому храмі собору. На засіданні мали слово п’ять доповідачів з такими темами: о. Володимир Гуменюк “Молодий християнин у живій парафії”, о. Петро Мойсяк “Розвиток діяльності молодіжних організацій”, о. Роман Гринів “Молодий християнин і молодіжна спільнота”, Юлія Борова “Місійна діяльність молоді Чернівецького ТУСК “Обнова”“, Роман Беркещук: “Важливість молодіжних таборів у житті молодіжних християнських організацій”.

Після обідньої перерви відбулася робота в групах. Уся молодь була поділена на чотири групи і з своїми керівниками впродовж години ділилася думками і пропозиціями на тему “Участь молоді у живій парафії”. Цю дискусію було завершено короткими виступами молодіжних лідерів кожної з груп. Молоді люди дійшли спільної думки, що основними проблемами сьогодення є заміна живого спілкування між молоддю на віртуальне, зокрема через соціальні мережі та інтернет, закритість у собі та егоїзм. Цим пояснюється невелика присутність молоді у храмах, на молитовних зібраннях; у них взагалі зникає зацікавленість до Бога і Церкви. Для подолання таких проблем було запропоновано зробити такі кроки: зацікавити молодь через проведення таборів, спортивних змагань, конкурсів та концертів, нічних чувань, велопрощ, хресних доріг, пояснення катехизмових правд і розважання Святого Письма, зорганізувати цікаві зустрічі з представниками старших поколінь. На думку учасників форуму, за практичної реалізації цих пропозицій молодь у парафії буде діяльною, а парафія буде живою. Також було обговорено труднощі, з якими зіштовхуються молодіжні спільноти в сьогоденні.

Наприкінці форуму всі помолилися перед Хрестом та Іконою Світового дня молоді за мир в Україні і урочисто передали їх до Заболотова, а відтак до Чернівців.

Прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next