АКТУАЛЬНО

На Київщині відбулася конференція «Роль Церков та релігійних організацій у наданні паліативної допомоги. Доступ до знеболення як необхідний компонент опіки»

Субота, 28 травня 2016, 22:58
25 – 26 травня 2016 року в м. Ірпені відбулася конференція «Роль Церков та релігійних організацій у наданні паліативної допомоги. Доступ до знеболення як необхідний компонент опіки». У заході взяли участь представники Церков і релігійних організацій, неурядових організацій, громадські активісти та лікарі. Ініціаторами конференції виступили Комісія з питань соціального служіння Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій і Громадська рада при Міністерстві охорони здоров’я з питань співпраці з ВРЦіРО.

Мета конференції – мобілізація зусиль Церков і релігійних організацій України в формуванні цілісної системи паліативної допомоги та  сприянні доступу до знеболення як необхідного компоненту паліативної опіки. На теперішній час в Україні знеболення не мають близько 85% з тих, хто потребує, а це близько 600 тис., серед них майже 18 тис. дітей.

Голова Громадської ради, священик Андрій Нагірняк наголосив на тому, що: «Конференція була важлива як форум спілкування та обміну досвідом між конфесіями для вироблення спільної позиції та формування програми дій щодо розвитку паліативної допомоги та ролі у цьому Церков і релігійних організацій. І нашим спільним завданням – конфесій, громадських організацій і держави, є створення такої системи паліативної допомоги в Україні, де кожна людина, в незалежності від віросповідання, отримала б можливість помирати в таких умовах, у яких шанується її гідність до останнього моменту її життя.»

Учасниками конференції стали чисельні представники УГКЦ: Голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства в охороні здоровя о.Руслан П’яста, медичні капелани, працівники Шпиталю ім.митр.Андрея Шептицького і БФ «Карітас» з Івано-Франківська та Чорткова, які презентували свій досвід праці в цій сфері.

Підсумком конференції було прийняття резолюції з пропозиціями щодо становлення та розвитку якісної паліативної допомоги хворимі і доступу до знеболення як невід’ємної її частини.

Повідомив о. Андрій Нагірняк

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next