АКТУАЛЬНО

На Кіпрі відслужили українську Літургію і започаткували першу громаду УГКЦ

П'ятниця, 03 червня 2016, 13:39
30 травня 2016 року відбулася історична подія в житті УГКЦ – голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Йосиф (Мілян) відслужив першу Архиєрейську Божественну Літургію в столиці Республіки Кіпр, м. Нікосія. Наступного дня, 31 травня, владика Йосиф відслужив Літургію в м. Лімасол.

Під час богослужінь на Кіпрі заснували першу церковну громаду УГКЦ. Це сталося завдяки старанням української спільноти Кіпру на чолі з Тетяною Мартиненко.

У ході робочого візиту владика Йосиф провів зустріч із маронітським єпископом Юсефом (Суіфом) (Youssef Soueif), під час якої було обговорено подальшу співпрацю та перспективи розвитку душпастирства для українців у містах Нікосії та Лімасолі.

Про співпрацю також йшлося під час зустрічі делегації ПМВ УГКЦ із Послом України в Республіці Кіпр Борисом Гуменюком: сторони обговорили ситуацію української громади на Кіпрі і шляхи співпраці Посольства з УГКЦ.

Завдяки старанням диякона Петра Токача, не лише українці за походженням, а й жителі Кіпру мали унікальну можливість, віддаючись щирій молитві під час богослужінь, вшанувати мощі апостола Петра.

Під час візиту владику Йосифа супроводжували: секретар ПМВ о. Андрій Гах, диякони Петро Токач і Роман Ільницький.

 

Департамент інформації УГКЦ

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next