АКТУАЛЬНО

У літньому таборі в Зарваниці дітям допомагають подолати наслідки війни

Середа, 05 липня 2017, 16:04
5 липня Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь (Семенюк) зустрівся з учасниками табору "Великого бажайте", що проходить у Марійському духовному центрі "Зарваниця". Владика благословив дітей і побажав їм доброго побуту й духовного збагачення. Митрополит спільно з дітьми молився за мир та спокій в Україні, адже велике число дітей - учасників табору, є переселенцями із зони АТО.

Станом на сьогодні на літній дитячо-юнацький табір для дітей-переселенців зі Східної України, дітей із Хмельниччини та дітей учасників АТО з парафій Тернопільсько-Зборівської архиєпархії прибуло 150 дітей. Захід відбувається з ініціативи і благословення Митрополита Василя, а організовують дозвілля дітей команда аніматорів «Анімотор» під проводом Романа Демуша. Підтримали захід ректор Марійського духовного центру «Зарваниця» отець Володимир Фірман і Тернопільська духовна семінарія імені патріарха Йосифа Сліпого.

Тематикою цьогорічного табору та його гаслом стали слова патріарха Йосифа Сліпого «Великого бажайте!» Мета табору – дати нагоду зустрічі дітям, які в той чи інший спосіб є жертвами війни, у невимушеній таборовій виховничо-дозвільницько-просвітницькій атмосфері, підготовленій спеціально для них аніматорами, психологами та духовними провідниками, допомогти їм подолати і пережити всі життєві випробування, зокрема ті, які є наслідком війни.

«Організатором поставили завданням створити оазис дозвілля та радості, в якому діти, будучи свідомими всього того, що відбувається в країні, не були позбавлені щасливого дитинства, - розповідає Роман Демуш. - Крім дозвільницько-реабілітаційної перспективи табору, є ще й просвітницько-духовна, яка за рахунок культурно-духовних ініціатив під час табору покликана дати християнське розуміння ситуації, в якій знаходимося, а також запропонувати духовні «інструменти» для її правильного пережиття, виховуючи дітей на засадах християнської моралі».

Повідомив Роман Демуш

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next