АКТУАЛЬНО

На Луганщині військові капелани разом із місцевою громадою вшанували жертв Голодомору

Понеділок, 24 листопада 2014, 13:00
22 листопада в м. Сватове Луганської області військові капелани УГКЦ разом із військовослужбовцями третього територіального батальйону м. Львова, місцевим духовенством і тутешньою громадою молитовно пом’янули жертв Голодомору 1932-1933 років.

Перед пам’ятним хрестом спершу були промови-призадуми про жахливу трагедію. Відтак духовенство звершило молитовне поминання померлих. Капелани – ієромонах Орест Сало та о. Роман Кострабій, помолилися Панахиду і вшанували жертв геноциду українського народу.

Наприкінці молодь поклала перед пам’ятним знаком колоски пшениці, а представники місцевої самооборони виклали з лампадок на землі хрест.

«Будучи на тих теренах, які постраждали від голоду, - зазначив капелан отець Орест Сало, - ми не могли оминути цієї події. Ми пам’ятаємо цю трагічну історію не заради якоїсь злоби чи помсти, а заради того, щоб щось подібне не повторилося, бо смерть від голоду – це найстрашніше, що може бути».

Повідомили військові капелани

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next