АКТУАЛЬНО

На Львівщині відбувся екуменічний Різдвяний фестиваль

Понеділок, 26 січня 2015, 14:36
25 січня 2015 року в церкві Святого Миколая у Великому Любіні, що на Львівщині, пройшов Фестиваль колядок «Бог предвічний народився», організований ГО «Один одному» за сприяння греко-католицької парафії селища, - повідомили організатори заходу.

Відкриваючи фестиваль, настоятель парафії о. Богдан Тишкун наголосив на важливості, особливо в цей важкий час, колядування: «Хто співає – двічі молиться, хто колядує – молиться тричі».

Чудовим співом колядок і щедрівок фестиваль відкрив дитячий хор парафії, який є одним із небагатьох дитячих церковних колективів на Львівщині. На фестивалі виступив також хор церкви Святих апостолів Петра й Павла УГКЦ м. Комарно. Попри те що колектив співає лише від 2013 року, а його учасниками є співаки-аматори, звучить він професійно. Особливо зворушливо комарняни заспівали «Щедрик» в обробці М. Леонтовича, завдяки якому нашу українську щедрівку співають найвідоміші хорові колективи різними мовами в усьому світі.

Чоловічий ансамбль церкви Преображення Господнього євангельських християн-баптистів Львова виконав поряд із народними колядками, славнозвісну «Тиху ніч» Ф. Ґрубера. Участь колективу в цьому фестивалі ще раз довела екуменічний характер свята Різдва ГНІХ.

Високомистецьким співом увінчала захід Народна хорова капела «Галичани» парафії Святого великомученика Димитрія с. Оброшино, яка працює вже понад чверть століття і здобула багато високих нагород у різних хорових конкурсах і фестивалях. Разом із досконалими різдвяними творами місцевих авторів капела виконала складні «Ірмоси на Різдво» (вибрані) А. Веделя.

Разом із учасниками у теплій родинній атмосфері гучно колядували місцеві мешканці з усіх тутешніх церков: греко-католики, православні, римо-католики. Організатори сподіваються, що фестиваль у Великому Любіні стане традиційним.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next