АКТУАЛЬНО

На Львівщині відбувся ІІІ Екуменічний фестиваль колядок

Понеділок, 23 січня 2017, 13:24
У храмі Святого Миколая УГКЦ селища Великий Любінь, що на Львівщині, 22 січня 2017 року відбувся ІІІ Екуменічний фестиваль колядок «Бог предвічний народився», організований ГО «Один одному» спільно з греко-католицькою парафією селища.

Цього року участь у Фестивалі брали лише дитячі колективи.

Відкриваючи Фестиваль, настоятель храму о. декан Богдан Тишкун підкреслив, що в цей важкий час особливо побожним добрим ділом є колядування. У День Соборності коляда хорів з різних християнських церков звучала як свідчення єдності українців, збереження прадавніх традицій, хоч би до якої Церкви належали вірні.

Чудовим співом колядок та щедрівок Фестиваль відкрив дитячий хор парафії Святого Миколая УГКЦ смт Великий Любінь під керівництвом Ольги Паньків. У хорі співають діти віком від 10 до 18 років з музичною освітою і без неї. Колектив бере участь у різних співочих конкурсах і фестивалях. Цього року в їхньому виконанні професійно звучав всесвітньо відомий «Щедрик» М. Леонтовича, традиційні колядки і щедрівки, які разом із хором співали всі присутні на святі.

На Фестивалі виступив дитячий хор «Поема» Народного дому і парафії Святого влкмч. Димитрія УГКЦ с. Оброшино, керівник Юрій Гадзецький, диригент Марта Соловій. Хор співає з 1997 року Літургії в місцевому храмі, бере участь у важливих мистецьких заходах району та області, у міжнародних та всеукраїнських конкурсах і фестивалях.

Дитячий хор храму Благовіщення (м. Городок, керівник Наталія Давида), який приїхав на Фестиваль з районного центру, був заснований сестрою Христиною Чину сестер служебниць Непорочної Діви Марії. З Літургією та церковними концертами хористи об’їздили численні святі місця Західної України, відвідали усі церкви Городоцького району. Влітку хор відзначатиме чверть віку своєї діяльності.

Унікальну програму привіз на Фестиваль дитячий колектив (хор і ансамбль) з Церкви Преображення Євангельських християн баптистів м. Львів під керівництвом Віти Якобчук. Колектив, у якому співали і грали наймолодші на сьогоднішньому фестивалі діти (віком від 6 років), представив добірку колядок, перекладених з інших мов українською.

Уже традиційний фестиваль колядок у Великому Любені став святом для всієї парафії.

На завершення релігійно-співочої зустрічі традиційно прозвучала колядка, назву якої носить Фестиваль, – «Бог предвічний народився». Разом із учасниками у теплій родинній атмосфері гучно колядували місцеві мешканці з усіх тутешніх церков: греко-католики, православні, римо-католики.

Повідомила Люда Бублик, спеціально
для Департаменту інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next