АКТУАЛЬНО

На «Молитовний Майдан» у Зарваниці зібралося понад 10 тисяч молодих людей

Неділя, 20 липня 2014, 18:20
Така кількість молоді стала несподіванкою навіть для організаторів. Молоді прочани не тільки заповнили трибуни Співочого поля, а й розмістилися на землі просто перед сценою.

А все заради «Молодіжного молитовного Майдану» – духовно-патріотичної програми, яку проти ночі на 20 липня підготувала Комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ з нагоди Всеукраїнської та Молодіжної прощі до Зарваниці.

Зважаючи на ситуацію в Україні, концерт не був розважальним. Акцент зроблено на потребі молитви за Батьківщину в часі війни, вмінні вірити і покладатися на Бога та заклику до мобілізації передовсім духовних сил кожної молодої людини. Власне до цього закликав у привітальному слові о. Орест Павліський, голова Комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Співорганізатор Роман Демуш повідомляє, що на початку концерту всі артисти вийшли на сцену та спільно із молоддю заспівали «Боже великий єдиний». Відтак духовні пісні «Молитовного Майдану» представили виконавці, що пройшли попередній відбір, а це гурт «Глорія» (м. Тернопіль), гурт «Елегія» (м. Тернопіль), «Молода Просвіта» (м. Бурштин), Ірина Галущак (с. Завалів Підгаєцький р-н), гурт «Глорія» (Івано-Франківська духовна семінарія).

У середині програми о. Костянтин Пантелей, в’язничний капелан та відповідальний за душпастирство ув’язнених в УГКЦ, говорив про засуджених та як кожен християнин повинен до них ставитися.

Далі була патріотична програма від гурту «Тріода» й духовно-молитовна програма від молодіжного християнського гурту «Кана». Цим колективам найбільше аплодували з трибун.

Зустріч молоді на Співочому полі, яка вже традиційно відбувається у Зарваниці в рамках творення Єдиного молодіжного простору, стала своєрідним продовженням з'їзду молоді УГКЦ «Вітер На-Дії», що напередодні відбувся у Львові.

о. Олег Харишин,
керівник Прес-служби Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

фото Володимира Волянюка

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next