АКТУАЛЬНО

На Оболоні відбулася Перша Сповідь та Урочисте Причастя для діточок

Вівторок, 31 травня 2016, 12:05
29 травня при парафії Пресвятої Трійці на Оболоні (м. Київ) уперше відбулося дитяче свято. Четверо діточок: Товстенко Ольга, Товстенко Богдан, Хассан Анастасія та Хассан Христина - після відповідної підготовки приступили до Першої Сповіді та Урочистого Святого Причастя.

Перед Божественною Літургією відбулася Перша Сповідь та обряд відновлення Хресних обітів для дітей.

Під час Богослужіння у своїй проповіді отець Дам‘ян Габорій, адміністратор парафії, звернув увагу присутніх на значенні Таїнств Покаяння та Євхаристії в житті християнина і заохотив діточок часто до них приступати.

Після прийняття Євхаристії, на завершення свята, адміністратор парафії подякував усім, хто посприяв цьому святу: сестрі служебниці Герарді Браголі за чудову підготовку діточок, отцю Андрію Бонису за іспит, який провів на завершення підготовчого курсу, та уділення Таїнства Сповіді.

Отець-настоятель, вітаючи винуватців свята, підкреслив духовну зрілість і свідомість діточок і їхніх батьків. Оскільки громада ще не має свого храму, а молиться в неділю в орендованому приміщенні, то підготовка дітей проводилася в квартирі, до якої сходилися діточки та сестра монахиня. Дітям було запропоновано здійснити Урочисту Сповідь та Причастя в одному з греко-католицьких храмів м. Києва, на що була відповідь, що вони хочуть прийняти Таїнства при своїй парафії.

Серед присутніх гостей були батьки, хресні батьки, дідусі і бабусі, родичі, які з’їхалися з різних куточків України.

Довідка:

Релігійна громада Пресвятої Трійці на Оболоні протягом двох років молиться в орендованому приміщенні. Уже кілька разів подавала клопотання на виділення земельної ділянки для будівництва храму. Але зіштовхується з небажанням місцевої влади сприяти в цьому питанні. За словами парафіян, небажання виділення земельної ділянки пов’язане з виступом Української Греко-Католицької Церкви проти незаконного будівництва на вулиці Микільсько-Слобідська, яке на сьогодні заморожене.

Останнім часом було колективне звернення п’ятисот осіб до Комітету Верховної ради з питань релігій і духовності та до мера м. Києва пана Кличка, що греко-католики, які мешкають на Оболоні, потребують земельну ділянку для будівництва своєї церкви. Та поки що звучать тільки гарні обіцянки.

За останніми підрахунками, близько п’яти тисяч вірних Української Греко-Католицької Церкви, які мешкають на Оболоні, змушені їздити на богослужіння в інші райони міста.

www.facebook.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next