АКТУАЛЬНО

У парафії УГКЦ в Угорщині відбулися запусти перед постом

Вівторок, 05 березня 2019, 11:28
У неділю, 3 березня, у парафії Покрови Богородиці в Будапешті відбулися українські гуляння перед Великим постом. Уже стало традицією, що українська церковна спільнота в Будапешті перед постом провадить українські забави.

Святковий день для української громади  розпочався з Божественної Літургії в церкві Святого Михаїла, яка знаходиться на відомій туристичній вулиці Ваці, де українська громада збирається на щонедільні Богослужіння. Літургію своїм співом озвучував церковний хор парафії Дрогобицьких священномучеників, який прибув на чолі зі своїм парохом, деканом дрогобицького деканату отцем Іваном Паньківим. До присутніх у храмі з духовною наукою звернувся о. Дмитро Заміщак, парох дрогобицької парафії Воскресіння Христового.

А відтак, після Літургії, українська громада перейшла до приміщення школи, де кожної неділі перед службою проходить навчання для української малечі в церковній «Рідній Школі», в якій відбулася розважальна програма за участю музичного гурту парафії дрогобицьких священномучеників. Перед концертом до присутніх в залі звернувся отець Іван Панків, який розповів про українську традицію гулянь перед постом і про значення посту в житті християнина. Після молитви до учасників заходу звернулася п. Ярослава Хортяні, голова Європейського конгресу українців, п. Ліля Грекса, голова Столичного самоврядування українців в Угорщині, п. Уляна Гнягинецька, голова українського самоврядування Уйбуди та депутат Державного самоврядування українців Угорщини. У рамках концертної програми у супроводі музичних інструментів проходили танці, банси; аніматори з України: Паньків Іларіон і Діана Грицай проводили ігри для дітей.

На завершення отець Дам’ян Габорій, священик для українців в Угорщині, подякував усім, хто посприяв проведенню свята, а особливо гостям з України: отцю Іванові, який постійно зі своїми парафіянами приїжджає до Будапешта, щоб духовно та культурно підтримати молоду українську парафію в угорській столиці, та п. Михайлові Кравцеві, голові Фонду імені Івана Франка, який забезпечує приїзд колективів із Дрогобиччини до Будапешта.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next