АКТУАЛЬНО

У парафіях Одеського екзархату провели великопісні реколекції

П'ятниця, 23 квітня 2021, 10:08
Протягом часу Великого посту в парафіях Одеського екзархату, з благословення владики Михаїла Бубнія, проходили великопісні парафіяльні реколекції.

В Одесі, у катедральному храмі Святого апостола Андрія Первозванного, з 28 по 31 березня великопісні духовні науки проводив екзорцист о. Володимир Лось. Реколектант провів також реколекції в парафії Святого архистратига Михаїла з 1 по 4 квітня. Під час реколекційних наук проповідник роздумував про Великий піст і його значення в нашому повсякденному житті. Крім того, о. Володимир спільно з о. Олександром читали молитви на оздоровлення.

У місті Южноукраїнськ Миколаївської області, у парафії Усіх святих українського народу, великопісні парафіяльні реколекції проходили з 9 по 11 квітня. Їх проводив о. Ігнатій Москалюк, ЧСВВ. Темою реколекцій було «Пізнати себе». За словами реколектанта, тільки через пізнання природи гріха, його наслідків, Таїнства Покаяння та всієї тайни відкуплення людини ціною крові Божого Сина, ми можемо з користю провести святий час.

Отець Ніканор Лоїк, студит, настоятель Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві, провів реколекції в смт Іванівка Одеської області, у парафії Преображення ГНІХ. Духовні науки тривали з 9 по 11 квітня. Під час реколекцій вірні мали можливість приступити до Святого Таїнства Сповіді і Святого Причастя. Крім цього, вірним було уділене Святе Таїнство Соборування.

У Херсоні, у монастирі Святого Володимира Великого, 12 квітня відбулися реколекції для монахів Херсонського і Скадовського деканатів. Реколекційні науки проводив о. Михайло Леспух, ВС. У цей час отці-монахи мали можливість спільно молитися церковне правило, слухати науки, які провадив реколектант, а також у тиші роздумувати над ними.

Для парафіян парафії Святого Миколая Чудотворця в селі Сонячне та парафії Успіння Пресвятої Богородиці у селі Федорівка Херсонської області великопісні парафіяльні реколекції провів канцлер Одеського екзархату о. Петро Маковецький. Реколекції проходили з 10 по 11 квітня. Темою наук була «Свята Літургія у моєму житті». Крім того, о. Петро 16 квітня провів реколекції на парафії Святого архистратига Михаїла в с. Олександрівка Херсонської області.

У місті Южному, у парафії Святих Верховних Апостолів Петра і Павла, та на парафії Преображення ГНІХ в селі Нові Біляри великопісні реколекції відбувалися 17-18 квітня. Їх проводив о. Тихон Кривецький, МЗСАА. Під час наук реколектант торкався теми любові Бога до людини, яка відображена у жертві Христа.

На парафії Святого Олександра в смт Нижні Сірогози Херсонської області, реколекції відбулися 12 квітня. Проводив духовні науки місіонер о. Матей, монах-капуцин РКЦ з Красилова. Під час духовних наук священник говорив про важливість пізнання власного гріха, який часто-густо ми можемо недобачати. Пізнавши свою гріховність, ми можемо досвідчити повне зцілення. В часі реколекцій, усі охочі могли скористати із Сповіді чи духовної розмови з місіонером, а також читалися молитви на оздоровлення.

Пресслужба Одеського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next