АКТУАЛЬНО

На парафіяльно-молодіжному таборі парафії с. Угорники пізнали життєвий шлях митрополита Андрея

Середа, 22 липня 2015, 13:41
Молодіжно-парафіяльний табір, організований при парафії Святого великомученика Юрія с. Угорники, Південно-східного протопресвітеріату м. Івано-Франківська, який тривав протягом семи днів.

Тематикою і метою проведення табору було вивчення життєво-духовного подвижництва митрополита Андрея Шептицького, значення його духовної праці для розвитку Церкви і України за прикладом  християнських цінностей; виховати у дітей бажання щоденно практикувати християнські цінності, розпалити дух патріотизму та любові до Бога та Батьківщини України, за прикладом життя митрополита Андрея Шептицького.

У таборі взяло участь 67 таборувальників віком від 7-16 років, які були розділеними на три команди і протягом табору старались набрати якомога більше відзнак для перемоги (переможців було визначено на завершення табору). Місце проведення стало с. Яблуниця Івано-Франківської області на базі відпочинкового комплексу «Карітас-Спес Україна».

Для досягнення мети і завдання у таборі використовувалися методичні поради підручників Патріаршої катехитичної комісії: методичні матеріали для проведення літніх християнських таборів «Дорогою добра і краси», приурочених до 150-го ювілею від дня народження митрополита Андрея Шептицького та медіа-ресурси, для закріплення пройденого матеріалу.

Згідно з розробленою програмою, діти мали щоденну Літургію (пізнали римо-католицький обряд, а діти римо-католики пізнали греко-католицький обряд, через спільні Богослужіння у таборовому храмі), спільні молитви, дві духовні науки тематичного спрямування: християнські цінності і як приклад життєвий епізод митрополита Андрея Шептицького, а відтак практичні вправи згідно пройденого матеріалу. 

Практичні заняття розвинули у дітей креативне мислення і творчий підхід до справи, а саме: з пройденого матеріалу, кожна команда, щоденно, мала висвітлити тематику дня через малюнки на папері, ліплення з пластиліну, малюнки на асфальті крейдою, театр пантомім, праця з свічками (створення герба табору) та інше.

Не забувалося в таборі про фізичний стан дітей: щоденна ранкова руханка, спортивні естафети, футбольний турнір, похід у гори (діти подолали вершину гори «Хом’як» - не забутні враження).

Цікавим став день пам’яті «Небесної Сотні». Після перегляду двох фільмів «Майдан» діти відобразили свої пережиття у малюнках на асфальті, а відтак пам'яті загиблих були запущені у небо ліхтарики.

Заключним днем стала подячна Літургія, підведення підсумку занять, вручення пам’яток табору  для кожного учасника (магніт з зображення Митрополита Андрея та підписом табору, значки-символіки України та прапорці України), а увечері спільна ватра та барбек’ю.

У суботу переможці та всі учасники відвідали ТК «Буковель», взяли участь у екскурсії, покаталися на витягаг та зробили спільне фото для історії.

ФОТОРЕПОРТАЖ

п. Богдан Монастирецький

Довідка-інтерв’ю

Табір заснований ієреєм Юрієм Труханом – адміністратором парафії св. влкмч. Юрія в с. Угорники в 2010 р.Б. і проводиться щорічно в час літніх вакацій для дітей парафії с. Угорники.

Пропонуємо Вашій увазі розповідь отця Юрія про табір і плани розвитку надалі: «…цього року наш табір став ювілейним і був приурочений до відзначення 150-го ювілею від дня народження митрополита Андрея Шептицького та реалізації програми стратегії УГКЦ 2020 «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом».

Першочергово учасниками табору ставали діти, батьки яких є учасниками зони АТО, а також сироти, напівсироти, малозабезпечені. Надалі плануємо, щоб табір не завершував своєї євангельської місії, розвивався за своєю кількістю і був не тільки для дітей, а й для дорослих парафіян. На даний час плануємо, щоб табір переріс у щонедільні зустрічі дітей на базі парафії (гуртки катехизації, іноземних мов, конструювання, вишивки...).

Варто зазначити, що після проведення на нашій парафії місії (відео), яка тривала протягом одного тижня, багато старшої молоді зголосилися бути волонтерами у проведенні табору, що дало добрий результат, а також ми залучали до пастирської практики семінаристів ІФДС – це для них стало доброю нагодою пізнати працю з молоддю як майбутніх душпастирів.

На завершення хотів би наголосити на тому, що молодь – це наше майбутнє, яке має виховуватися на принципах християнської моральності, любові до Бога та України і формувати свій розвиток у світлі Христового Євангелія, а це можливо тільки на базі наших парафій, які є домом нашого Отця Небесного, щоб кожний вірний, від малого до великого, зустрічав живого Бога у наших храмах, розвивався і Божій ласці і відчував себе частинкою Христової Церкви, черпаючи від неї усіх благодатей для свого духовного і фізичного розвитку.

Розмову провів п. Богдан Монастирецький

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next