АКТУАЛЬНО

На Пасху всі греко-католицькі храми Донецька були переповнені охочими помолитися до воскреслого Христа

Середа, 15 квітня 2015, 12:01
На свято Воскресіння ГНІХ у Донецьку греко-католицькі храми були переповнені вірянами та людьми, які прагнули взяти участь в богослужіннях цього воскресного дня.

Як відомо, зараз у Донецьку функціонує три парафії УГКЦ: катедральний собор Покрову Пресвятої Богородиці, парафія Святого Миколая Чудотворця та парафія Зіслання Святого Духа, в яких служать о. Михайло Заверчук, о. Іван Талайло та о. Ростислав Муховський відповідно. За словами настоятеля парафії Святого Миколая Чудотворця о. Михайла Заверчука, у зв’язку із тим, що через комендантську годину ввечері транспорт в Донецьку не функціонує, пасхальні богослужіння відбувалися на саме свято вранці.

«Наші храми були переповнені і навіть не вміщали в собі всіх охочих помолитися. Звичайно, що більшість цих людей, які прийшли на наші пасхальні богослужіння, не є вірянами нашої Церкви. Однак ми переконані, що там, де є люди, там є Христос. Ми намагалися донести до усіх людей світло Христового Воскресіння», - прокоментував він.

Руслана Ткаченко, прес-служба Донецького екзархату УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next