АКТУАЛЬНО

На перший курс до Дрогобицької духовної семінарії прийнято шістнадцятеро юнаків

Вівторок, 21 липня 2020, 15:17
16-18 липня у Дрогобицькій духовній семінарії проходили вступні випробування.

Цього року абітурієнтами були двадцять троє молодих юнаків. Упродовж трьох днів приймальна комісія, до котрої з благословення Самбірсько-Дрогобицького єпископа Ярослава Приріза ввійшли представники ректорату семінарії та єпархіальної курії, оцінювала здібності абітурієнтів, а також глибину і зрілість їхнього покликання. За прозорістю вступної кампанії спостерігали представники єпархіального духовенства.

16 липня абітурієнти писали твір на одну з трьох запропонованих тем: «Божі заповіді – надійний фундамент для життя людини і суспільства»;  «Священник – добрий пастир»;  «Сенс весільного одягу на підставі притчі про весільний бенкет». Під час оцінювання творчих робіт приймальна комісія враховувала грамотність і глибину розкриття обраної теми. 17 липня пройшло письмове тестування на знання Катехизму і літургіки, під час якого вступники повинні були відповісти на сто запитань. В останній день вступних випробувань відбувся іспит з музики і співу, а також співбесіда, під час якої приймальна комісія з’ясовувала рівень духовності та інтелектуального розвитку абітурієнтів.

За підсумками вступних випробувань на перший курс семінарії було зараховано шістнадцятеро студентів. Ректор семінарії о. д-р Мирон Бендик привітав першокурсників із початком нового етапу їхньої підготовки до священства. Він також попросив тих, хто не пройшов конкурсу, не розчаровуватися, а продовжити готуватися до вступу наступного року. Як показав досвід, дуже допомагають у цьому Підготовчі курси та Мала семінарія, які діють при Дрогобицькій семінарії.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.sde.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next