АКТУАЛЬНО

На Полтавщині за допомогою майстер-класів вчилися відповідально використовувати природні ресурси

П'ятниця, 26 липня 2019, 16:38
Цього тижня у селах Деменки та Вільховатка, що на Полтавщині, при парафіях УГКЦ триває дитячий табір "Веселі канікули з Богом".

25 липня до дійства долучилися з екологічною програмою отець Максим Кролевський - екореферент Бюро УГКЦ з питань екології у Харківському екзархаті, та п. Ірина Верига, відповідальна за соціальне служіння при Свято-Троїцькому храмі УГКЦ у м. Полтава. Представники екологічної церковної інституції завітали до дитячого табору на запрошення місцевого священника Станіслава Б'ялковського.

Екологічна ініціатива розпочалася Божественною Літургією, під час якої священники в окремих молитовних проханнях молилися за Богом створений світ, за мир і спокій на українській землі, за подолання воєнного лихоліття та наслідків війни на Донбасі.

Екореферент отець Максим Кролевський наголосив на важливості екологічних днів у літніх таборах. Під час таборування, яке зазвичай організовується в мальовничих місцях, дітям допомагають зрозуміти свою роль у навколишньому середовищі, формують у них відчуття власної гідності та відповідальності за Богом створений світ.

Після Святої Літургії діти у с. Деменки мали можливість переглянути екологічні мультфільми "Laudato sì" та інші, замислитися про сучасну екологічну ситуацію в Україні та всьому світі.

Згодом усі взяли участь у майстер-класі з виготовлення екологічних прикрас та іграшок під керівництвом пані Ірини Вериги. Парафіянка Свято-Троїцького храму вважає дуже важливими заходи екологічного формату для просвітницької роботи та формування відповідальної християнської свідомості. Подібні воркшопи допомагають виховувати у дітей ощадливість і розуміння, що для отримання якоїсь гарної речі можна затратити мінімум ресурсів.

Діти отримали у подарунок еконаліпки, листівки та флаєри.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next