АКТУАЛЬНО

На Полтавщині стартував духовно-екологічний парафіяльний табір «Дороговказ»

Вівторок, 21 серпня 2018, 16:13
21 серпня в медично-оздоровчому санаторії «Нові Санжари» розпочався духовно-екологічний парафіяльний табір «Дороговказ». У ньому беруть участь діти полтавської парафії Пресвятої Трійці віком від 8 до 14 років.

Таборовий провід цьогоріч очолюють священики та парафіяни, семінарист Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, учасники полтавської молодіжної організації «Українська молодь – Христові» та студентка полтавського осередку Української академії лідерства.

Настоятель Свято-Троїцького храму УГКЦ у м. Полтава отець Юрій Кролевський розповідає, що цьогорічна таборова катехитична програма дуже цікава та побудована на основі християнських блаженств.

«Цього разу хочемо допомогти нашим дітям якнайкраще зрозуміти, усвідомити та увійти у світ християнських блаженств, проголошених Христом. Маємо за мету навчити наших дітей правильно розуміти та застосовувати ці блаженства, християнські цінності у повсякденному житті стосовно себе, ближнього та навколишнього середовища», – говорить отець Юрій.

Учасники табору переглянуть християнські стрічки та мультфільми про екологію й духовність, відчують себе акторами у постановці коротких вистав, навчаться краще спілкуватися з Богом створеним світом – природою та вчитимуться бути відповідальними християнами третього тисячоліття.   

Сама ж його назва «Дороговказ» – досить оригінальна. Вона б мала допомогти дітям зорієнтуватися в житті, віднайти автентичні вказівники, у напрямку яких потрібно рухатися, щоб не змарнувати своє життя, таланти, здібності, а ще краще їх розвинути та ефективно реалізувати в процесі творення свого власного та Богом створеного світу.

Заступник голови молодіжної спільноти «Українська молодь – Христові» Анастасія Процак переконана, що літнє таборування для дітей дуже потрібне, бо згуртовує всіх навколо християнських цінностей, допомагає розкрити таланти, знайти справжніх друзів та формує дітей у зрілих, відповідальних особистостей:

«Думаю, що під час такого 10-денного таборування дітям можна допомогти розпізнати свої таланти та сформуватися навколо християнських цінностей набагато краще та ефективніше. Сама атмосфера табору, спільний побут, спільне долання різних труднощів, гарна природа та місцевість Полтавщини цьому дуже і дуже сприяють», – з посмішкою переконує Настя.  

Слід зазначити, що цього року діти парафії Пресвятої Трійці, дитяча команда «Дороговказ», стали переможцями брейн-рингу, а Роман Верига, вихованець полтавської парафії, зайняв І місце у конкурсі «Пісня серця» на екзархальному рівні. Всі ці перемоги діти здобули на єпархіальному рівні.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next