АКТУАЛЬНО

На Полтавщині освятили храм Святого пророка Іллі

Понеділок, 02 серпня 2021, 15:39
1 серпня у смт Білики Полтавської області владика Василій Тучапець, екзарх Харківський, освятив храм Святого пророка Іллі.

В урочистому богослужінні взяли участь священники екзархату, богопосвячені особи, парафіяни храму та гості. Літургійним співом богослужіння супроводжували семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії. Прислуговували семінаристи Львівської та Київської семінарій.

Варто зазначити, ця подія дуже особлива, адже храм УГКЦ на цих теренах збудовано й освячено вперше.

«Храм – це місце особливої таїнственної присутності Бога серед нас, це дім молитви», – сказав владика Василій. Він наголосив, що пророк Ілля, на честь якого було освячено храм, є для усіх нас прикладом віри й довіри до Бога. «Дякуємо Богові за дар, що маємо величний храм, і нехай кожен із нас укріпиться у вірі, щоб ми зростали у всьому доброму за заступництвом Cвятого пророка Іллі», – додав архиєрей.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами Пресслужби Харківського екзархату УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next