АКТУАЛЬНО

На Полтавщині відзначили 10-літній ювілей Дому милосердя

Понеділок, 01 липня 2019, 11:59
Цього року минає 10 років, відколи сестри милосердя святого Вінкентія розпочали своє служіння у с. Деменки Полтавської області.

З цієї нагоди владика Василь Тучапець, Екзарх Харківський, відвідав монашу обитель та очолив святкове богослужіння у монастирській каплиці. На урочистості до Деменок прибула генеральна настоятелька Згромадження сестер милосердя св. Вінкентія с. Валентина Рябушко разом з монахинями, духовенство екзархату, числені гості та парафіяни храму.

“Сьогодні дякуємо Господеві з цей Дім милосердя, який постав з Божого Провидіння і є виявом Божого милосердя”, – зазначив владика Василь. Архиєрей пригадав труднощі, з якими сестри організовували цей Дім та підкреслив їх жертовну місію у служінні потребуючим, зокрема сиротам. “Сестри в цьому Домі навчають дітей Божого Закону, навчають жити за Божими Заповідями, виховують сиріт у дусі християнської любові”, – додав екзарх Харківський.

Після спільної молитви декан о. Олександр Дядя зачитав Подячну грамоту владики Василя для спільноти сестер милосердя. А опісля на всіх присутніх чекав майстер-клас із петриківського розпису, який провели п. Наталя Рибак, заслужена майстер народної творчості України та молода майстриня Ярослава Цимбал, жителька с. Деменки. Завершилися урочистості святковим концертом.

Варто додати, що Дім милосердя у Деменках є Будинком сімейного типу, тут сестри монахині виховують шість дітей-сиріт, надаючи їм всебічну опіку.

Пресслужба Харківського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next