АКТУАЛЬНО

На Полтавщині закінчився духовно-екологічний табір для молодих греко-католиків «Дороговказ»

Четвер, 31 серпня 2017, 17:43
З 21 по 30 серпня в Нових Санжарах проходив духовно-екологічний табір «Дороговказ». У ньому взяли участь діти з полтавської парафії Пресвятої Трійці.

Під час табору провідники творчо допомагали дітям глибше усвідомити себе справжніми християнами й українцями − відповідальними за себе, ближнього, Батьківщину та Богом сотворений світ. 

Комендант табору та заступник директора БФ «Карітас Полтава-Всесвіт» Ірина Верига розповідає, що мета християнського табору − не лише відпочинок, але якнайкраще допомогти дітям віднайти Бога, тобто усвідомити сенс і мету життя:

− Такі табори християнського формату можуть багато чого змінити у свідомості дітей, допомогти їм зрозуміти, для чого вони живуть і що їм потрібно робити, щоби бути щасливими.

У програмі табору були інтелектуальні, спортивні та розважальні ігри, аматорські вистави на духовно-екологічну тематику. Це допомагало краще пізнати християнську віру, задуматися над змістом її цінностей і формувати відповідальність за світ. 

Священик Свято-Троїцького храму УГКЦ у Полтаві о. Юрій Кролевський розповідає, що цьогорічний табір заклав добрий фундамент у свідомість покоління полтавських дітей, що підростає:

− Одна з причин − вмілість і професійність семінаристів Київської Трьохсвятительської духовної семінарії та місцевих аніматорів. Потрібно віддати належне підготовці семінаристів, які разом із полтавською молоддю добре організували цьогорічне таборування.

Учасники табору переглянули християнські й екологічні фільми та мультфільми. Щодня проводилася катехизація, діти брали участь у Божественній Літургії та сповідалися.

Зазначимо, що парафіяльний табір у такому форматі відбувається уже третій рік поспіль.

Прес-служба парафії Пресвятої Трійці УГКЦ у Полтаві
poltava.to

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next