АКТУАЛЬНО

На прощі до Зарваниці Марійські та вівтарні дружини побудували «єдину Україну»

Вівторок, 01 липня 2014, 11:21
Саме таку фразу вибудували понад 2000 дітей та молоді деканатів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, вишикувавшись на площі перед собором Матері Божої Зарваницької 28 червня під час патріотичного флеш-мобу. Так молоді паломники виявили свою солідарність із кожним, хто бореться за мир та єдність України.

Окрім молитви, духовного концерту та забав, учасники щорічного з’їзду в Марійському духовному центрі Зарваниця роздумали, як молодь може оживити парафії, до яких належить.

Власне про це говорив у проповіді о. Ігор Драпак, відповідальний за вівтарні дружини, під час Божественної Літургії. Священик сказав, що «парафія – це місце моєї особистої зустрічі з Христом». Він виокремив важливі моменти з життя парафіяльної громади, де ми зустрічаємо Христа: Євхаристія, сповідь, служіння ближньому тощо. Відтак діти та молодь, поділившись на 30 груп, роздумали над духовним словом проповідника, даючи пропозиції для оживлення парафій УГКЦ.

Святу Літургію очолив о. Павло Репела, синкел у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, який привітав дітей від імені архиєпископа і митрополита Василія (Семенюка). Опісля о. Василь Брона, відповідальний за Марійські дружини, та о. Ігор Драпак звершили чин посвяти нових членів спільнот. У Марійську дружину було прийнято близько 100 нових членів, а у вівтарну – 20.

По обіді відбулися банси та духовний концерт живої музики від гурту з Вінничини «Ноїв ковчег». Повеселившись, діти і молодь пішли походом до чудотворного місця. Несучи велику вервицю, всі молилися за мир в Україні.

На площі перед собором Матері Божої Зарваницької вервицю з повітряних кольок запустили в небо. «Нехай наша молитва підноситься до Бога подібно, як ця вервиця», - зауважив, звернувшись до присутніх, о. Василь Брона.

Закінчився з’їзд Молебнем за мир в Україні, посвяченням води та «сюрпризом від Марії», під час якого дітей частували цукерками.

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next