АКТУАЛЬНО

На півдні України відбувся християнський табір “На хвилях духовності” для молоді Харківського екзархату

Середа, 19 серпня 2020, 13:05
10-17 серпня вкотре проходив християнський табір «На хвилях духовності» для молоді Харківського екзархату. Місцем його проведення стала база відпочинку «Казка» в с. Набережне Запорізької області. Головна тема зустрічей – «Перейти кордони».

Юні хлопці та дівчата щодня на вечірній катехизації роздумували над кордонами їхнього життя, які будує держава, сім’я та суспільство і які теж подарували нам небеса. Понад 40 молодих осіб з різних областей України щодня брали активну участь у різноманітних заходах: ранковій руханці, бансах, спільних іграх, моліннях, купанні в Азовському морі тощо. Таборовими співробітниками була молодь із молодіжних спільнот екзархату “Вірні вірі” та “Квіти Слобожанщини”. Організатором табору на березі моря та його духівником став о. Миколай Микосовський, ЧСВВ, голова Молодіжної комісії Харківського екзархату.

У неділю, 16 серпня, таборовиків відвідали владика Василь Тучапець, екзарх Харківський, і владика Степан Меньок, екзарх Донецький, разом із сестрами-монахинями. Владика Василій відслужив Святу Літургію у співслужінні з о. Миколою, а владика Степан висповідав усіх охочих.

“Цей табір мене навчив не боятися перешкод та йти до мети”, – ділиться Діана Сіренко з міста Лозова Харківської області. А Дмитро Атаман із Кременчука зазначає, що йому дуже сподобалося, особливо останній день. “Я навчився пізнавати Бога під іншим кутом, шукати позитив, і мені вдалося, вивчив нові банси”, – зазначає він. “Я в цьому таборі навчилася шукати у всьому позитив, почала на деякі речі дивитися по-іншому і навіть виключила зі свого життя кілька стереотипів. Я навчилася абсолютно з усіма знаходити спільну мову. Спасибі вам велике!” – розповідає Софія Литвин.

Висловлюємо вдячність дієцезії РКЦ Лімбурга (Німеччина) за матеріальну підтримку та владиці Василю Тучапцю, екзарху Харківському, за благословення і сприяння.

За повідомленням о. Миколи Микосовського
для Харківського екзархату УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next