АКТУАЛЬНО

На «Різдвяній просфорі» у Стрийській єпархії священнослужителі отримали нагороди від військовослужбовців

П'ятниця, 17 січня 2020, 15:46
16 січня 2020 року в Стрию, у катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці, духовенство Стрийської єпархії зібралося на «Різдвяну просфору». На спільній молитві ієреї дякували Богові за прожитий минулий рік і просили Господа благословення на рік прийдешній.

«Той, хто віддає серце Христу, буде наповнений багатством, якого світ запропонувати не зможе», – сказав єпарх Стрийський Тарас Сеньків, розважаючи над текстом Євангелія, говорячи про перспективу вічності людини, котра залежить від правдивих особистих стосунків з Господом.

На завершення єпископ закликав духовенство просити і для себе, і для всіх повірених священничій опіці душ відваги робити все можливе, щоби не забракло спраги шукати Христа. Але так само відваги дозволити Йому стати для нас усім.

Після Літургії до усіх присутніх звернувся полковник Величко Іван Михайлович зі словами подяки за молитовну та матеріальну підтримку військових Теребовлянського зенітного ракетного полку під час несення служби в ООС, вручивши владиці Тарасу медаль «За звитягу та вірність» від командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта В. Кравченка, а владиці Богдану Манишину – подячну грамоту. Також о. Іван Василишин, військовий капелан, отримав подячну грамоту від командира.

А відтак духовенство Стрийської єпархії помолилося перед Ліською чудотворною іконою за тих, хто охороняє український народ на Сході в боротьбі з окупантом і за мир в Україні.

Потім архиєреї Стрийської єпархії розділили зі священниками Різдвяну просфору. Цей святковий день прикрасили вертепи згромадження сестер Воплоченого Слова з Івано-Франківська і молоді  зі Самбірсько-Дрогобицької єпархії та дзвінка коляда вокального ансамблю «Передзвін» з м. Городок, що на Львівщині.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://stryiugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next