АКТУАЛЬНО

На різдвяному фестивалі в Коломиї зібрали кошти на інвалідні кріcла для дітей з ДЦП

Вівторок, 04 лютого 2020, 14:58
Цикл Різдвяних свят для вірних Коломийської єпархії завершився традиційним фестивалем «Ой радуйся, земле». На сцені Народного дому м. Коломиї учасників вкотре об’єднали колядки, що прославляють Боже Дитя.

Цього року фестиваль став ювілейним, адже проводять його вже п’ятнадцять років поспіль. Організатори наголошують, що цей мистецький захід має на меті популяризувати різдвяні піснеспіви. Учасники представили глядачам добірку різноманітних колядок, щедрівок та вертепів. Привітати глядачів та народних аматорів завітали: заступник міського голови Володимир Бойцан, начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак та начальник управління культури і туризму Донецької ОДА Аліна Певна. Благословив починання правлячий архиєрей Коломийської єпархії УГКЦ Василь Івасюк.

З пісенним дарунком  до Коломиї завітали гості з Тернопільщини – народний аматорський хор «Глорія». Загалом близько тридцяти колективів співали, кожен з яких отримав пам’ятний диплом і подарунки.

Під час виступів зі сцени до глядачів звернулися волонтери Коломиї, які попросили підтримати соціальний проєкт «Окрили особливу дитину». За зібрані кошти команда планує придбати чотири крісла для реабілітаційного відділення ЄЦНРСП м. Коломия для дітей з ДЦП.

По завершенню присутнім подякувала організаторка фестивалю с. Єремія Іванишин. Спільно з владикою Василієм вона нагородила подячними грамотами людей, причетних до проведення фестивалю.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kolugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next