АКТУАЛЬНО

На Різдво на вулицях Будапешта лунала українська коляда

Четвер, 10 січня 2019, 12:03
День Різдва Христового для українців Будапешта розпочався зі Святої Літургії в українській греко-католицькій парафії Покрови Богородиці. Богослужіння очолив душпастир для українців греко-католиків Угорщини о. Дам’ян Габорій у супроводі хору «Новус».

Із ним співслужив настоятель польської римо-католицької парафії в Будапешті о. Кшиштоф Гжеляк. У своїй святковій промові о. Дам’ян підкреслив значення Різдва в житті християнина та передав різдвяні привітання для української громади в Угорщині від Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава та голови Пасторально-міграційного відділу владики Йосифа Міляна.

Після Літургії українська громада вперше провела флешмоб коляди в Будапешті. Колядники пройшли головною туристичною вулицею угорської столиці. Ініціатором різдвяної акції була голова Столичного самоврядування українців в Угорщині Ліля Грекса. Різдвяний день завершився святковою трапезою, яку організувало Товариство української культури в Угорщині.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next