АКТУАЛЬНО

На служіння до Греції прибули нові душпастирі

П'ятниця, 13 серпня 2021, 22:00
Із благословення владики Степана Суса, голови Пасторально-міграційного відділу Патріаршої курії УГКЦ, на служіння для українців греко-католиків, які проживають у Греції, до Афін прибули о. Ігор Посоленик і о. Роман Скрипнюк. Дотепер душпастирське служіння там виконував о. Андрій Твердохліб.

Разом із новими душпастирями Грецію з п’ятиденним візитом відвідали о. Андрій Гах, заступник голови Пасторально-міграційного відділу, та о. Віталій Храбатин, референт зовнішніх зв’язків цього ж відділу. Під час відвідин, які тривали з 5 по 10 серпня 2021 року, вони мали змогу ознайомитися з життям, викликами і потребами української церковної громади в Афінах.

Делегація Пасторально-міграційного відділу спільно з душпастирями для українців у Греції провели декілька важливих зустрічей, а саме: з апостольским екзархом для католиків візантійського обряду у Греції владикою Мануїлом Ніном, владикою Дімітрісом Салахасом, пасторальною радою української громади Святого Миколая і сестрами-монахинями ЧСВВ.

Було здійснено і візит до Посольства України у Грецькій Республіці, де представники УГКЦ поспілкуватися з Надзвичайним та Повноважним послом України у Греції п. Сергієм Шутенко й іншими дипломатами. У ході зустрічі сторони обговорили важливі питання щодо співпраці між Посольством та українською церковною спільнотою в Афінах.

У неділю, 8 серпня, владика Мануїл Нін звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі української церковної спільноти Святого Миколая при катедрі Пресвятої Трійці Грецького католицького екзархату.

Апостольський екзарх для католиків візантійського обряду у Греції висловив свою вдячність Українській Греко-Католицькій Церкві, зокрема Блаженнішому Святославу, «за любов та щедрість до цієї церковної громади у діаспорі, що тривають уже понад 20 років».

Під час богослужіння єпископ подякував і о. Андрію Твердохлібу за чотири з половиною роки відданого служіння, два з яких припало на пандемію. Він розповів, що після служіння у Греції о. Андрій відправляється на навчання до Риму.

Відтак владика Мануїл представив вірним двох нових священників, які прибули на служіння для українців в Афінах та інших містах Греції, – о. Ігоря Посоленика та о. Романа Скрипнюка.

«Ласкаво просимо! – сказав архиєрей до священників і, звертаючись до вірних, продовжив: – Вони прибули для того, щоби здійснювати душпастирську опіку в Афінах зокрема й у Греції загалом як священники, відповідальні за українську церковну громаду, що перебуває в цій частині Середземномор’я».

Після Літургії зачитані подячна грамота та благословення на служіння, які видав голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Степан Сус.

«Я, звісно, переживаю і відчуваю велику відповідальність, але громада настільки привітно нас зустріла, – це і владика Мануїл, і сестри василіанки, і вся українська церковна громада, – що відчув себе відразу своїм серед своїх. Тому з Божою допомогою будемо спільно осягати Царства Божого», – ділиться першими враження від служіння у Греції о. Ігор Посоленик.

Читайте також: «Блаженніший Святослав розповів, як формував свою першу парафію у Греції»

Варто зазначити, що українська церковна спільнота у Греції існує вже понад 20 років. У 1998–1999 роках її починав формувати Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами Пасторально-міграційного відділу

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next