АКТУАЛЬНО

На Соборі презентували «Обличчя живої Церкви»

Середа, 26 серпня 2015, 23:39
26 серпня в рамках роботи Патріаршого Собору в Івано-Франківську відбувся прем’єрний показ фільму під назвою «Обличчя живої Церкви».

Як розповів о. Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ, документальний фільм «Обличчя живої Церкви» створено «Живим телебаченням». Головною у фільмі є розповідь Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, про Церкву загалом і зокрема про її Стратегію розвитку до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

«Цей фільм можна вважати практичним посібником, навіть невеликим підручником, у якому Предстоятель Церкви в доволі доступний спосіб розповідає про Церкву, її завдання, складові елементи її стратегії», – сказав о. Ігор.

Розповіді Блаженнішого Святослава супроводжуються відеорядом, відзнятим «Живим.ТБ» у різних живих парафіях УГКЦ у всій Україні: Півдні, Півночі, Сході і Заході.

«У фільмі ми щедро представляємо не тільки духовенство, а й самих мирян, їхні обличчя, які всі разом творять обличчя живої Церкви. Ми показуємо, якою є жива Церква, якою є жива парафія, аби заохотити недуже живі спільноти ставати більш живими», – зазначив о. Ігор Яців.

Разом із реалізацією цього проекту паралельно було реалізовано ще один: створено тринадцять відеорозповідей про живі парафії УГКЦ в Києві, Чернівцях, Самборі, Івано-Франківську, Дубно, Одесі, Мелітополі тощо. Ці фільми будуть транслювати на одному із загальнонаціональних каналів.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next