АКТУАЛЬНО

На свято Покрови в греко-католицькій парафії м. Лисичанськ вперше відбувся парафіяльний празник

Середа, 19 жовтня 2016, 20:06
Парафія Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ в м. Лисичанськ Луганської області заснована в серпні цього року. З благословення місцевого владики Степана (Менька), Екзарха Донецького, настоятелем громади було призначено о. Сергія Паламарчука, який виконує тепер свої душпастирські обов’язки на цьому місці. На свято Преображення була відслужена перша Божественна Літургія.

Нині Богослужіння проводяться у каплиці, яка знаходиться в приміщенні, що належить Лисичанській федерації боксу колишньої спортивної школи. Ця парафія займається не лише релігійною, а й соціальною діяльністю: при ній діє Волонтерський центр «Від серця до серця», який допомагає людям, що постраждали внаслідок бойових дій, харчами, одягом, тощо. Зараз, на етапі зародження громади, парафіян не багато. Однак вони сповнені ентузіазмом та з великою християнською ревністю беруться до розвитку й розбудови своєї парафії.

На виконання постанови Синоду Єпископів УГКЦ щодо створення пасторально-соціальної місії на лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях Тернопільсько-Зборівська архиєпархія на чолі з Митрополитом Василем (Семенюком) взяла на себе зобов’язання забезпечити функціонування такої місії в Лисичанську, що діє при парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ.

Одним із вагомих кроків у співпраці Тернопільсько-Зборівської архиєпархії з громадою в м. Лисичанськ був візит семінаристів на чолі з префектом семінарії, о. Євгеном Кобильником. Для військовослужбовців та для благодійного фонду при парафії була зібрана різноманітна гуманітарна допомога. Усе це пожертвували вірні архиєпархії. Тернопільсько-Зборівська архиєпархія й надалі допомагатиме місцевій громаді в розвитку соціального служіння.

Повідомив Андрій Волянюк

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next