АКТУАЛЬНО

На свято прощання з колядою до родинного села блаженного Симеона Лукача завітав Кам’янець-Подільський єпископ Іван Кулик

Вівторок, 28 січня 2020, 13:25
На парафіяльну розколяду до с. Старуні – малої батьківщини блаженного Симеона Лукача – завітав єпископ Кам’янець-Подільської єпархії Іван Кулик та гурт семінаристів Івано-Франківської духовної семінарії.

26 січня у цьому селі, у парафії Святих апостолів Петра і Павла, відбулася урочиста розколяда. Програма свята була поділена на дві частини: молитва та виступи колективів.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Іван Кулик. Це був перший його візит на Прикарпаття з часу хіротонії, що відбулася 1 грудня 2019 року. Разом з архиєреєм молилися запрошені священнослужителі на чолі з отцем-парохом Ярославом Середюком.

Звертаючись до присутніх у храмі в часі проповіді, владика Іван сказав: «Зійшовши у води Йордану, Господь бере на себе наші немочі, стає нам дуже близький, щоби кожного привести до свого Отця. Сьогодні ми бачимо, як Ісус Христос стає до публічної діяльності, щоб голосити та свідчити Добру Новину про Царство Боже».

Після спільної молитви в храмі розпочалася розколяда. Спершу виступити семінаристи, відтак – парафіяльний хор, який щонеділі в цьому храмі прикрашає своїм співом Божественну Літургію. Аматори подарували громаді гарні коляди та щедрівки і щирі різдвяні віншування.

На завершення о. Ярослав Середюк подякував владиці Івану за візит і молитву, а також усім учасникам розколяди за їхні виступи. Зі свого боку, єпарх попросив у громади про молитву, щоби повірене йому архиєрейське служіння він міг здійснювати якнайкраще.

«Довіряю своє єпископське служіння блаженному Симеону Лукачу, який проживав, виховувався та служив у цьому селі», - сказав владика Іван, коли на завершення свого візиту відвідав музей блаженного Симеона Лукача у с. Старуня.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next