АКТУАЛЬНО

На Святоюрській горі у Львові відзначають день народження праведного митрополита Андрея

Середа, 29 липня 2020, 12:11
Сьогодні, 29 липня 2020 року, у 155-ту річницю з дня народження праведного митрополита Андрея Шептицького в архикатедральному соборі Святого Юра у Львові звершено Божественну Літургію за його прославу.

Протягом дня львів’ян запрошують відвідати свято-юрську крипту, де спочивають тлінні останки ієрархів УГКЦ, та помолитися  на гробі митрополита Андрея. «Молімося, щоб його прославила славою святих Вселенська Церква, бо цього Велетня духу повинні пізнати всі народи; молімося про отримання ласк за його посередництвом; наслідуймо його чесноти, пізнаваймо його писану спадщину!» - закликають на офіційному сайті собору Святого Юра.

Фундація «Духовне відродження», що діє при Львівській архиєпархії УГКЦ, пропонує низку ювілейних заходів, зокрема в Митрополичих садах ще 29 і 30 липня триватимуть оглядові екскурсії та квести для молоді. Унікальні авторські екскурсії проводить випускник Львівської духовної семінарії Святого Духа, знавець життя митрополита Олексій Кінаш. У межах екскурсії відвідувачам демонструють особисті речі митрополита. «Щоразу відвідувачі авторських екскурсій Олексія в захопленні від історій, які можуть почути», – кажуть у паломницько-туристичному центрі Свято-Юрської гори.

Також сьогодні о 20:00 у Митрополичих палатах відбудеться молитва на прославу праведного митрополита Андрея, а о 20:10 – на Свято-Юрській горі презентуватимуть короткометражний документальний фільм «Андрей Шептицький: актуальне». Вхід – за запрошеннями.

30 липня показ фільму «Андрей Шептицький: актуальне» відбудеться на площі перед Митрополичими палатами, початок о 20.00.  Вхід – вільний.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://sobor-svyura.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next