АКТУАЛЬНО

На Тернопільщині встановили пам’ятний хрест Героям Небесної сотні

Понеділок, 23 лютого 2015, 09:37
19 лютого у смт Козлів (Тернопільщина) встановили хрест на честь Героїв Небесної сотні. Меморіал споруджено старанням місцевого пароха та декана Козлівського о. Романа Гука та вірних парафії. Автор мозаїки - о. Євген Андрухів, священик Івано-Франківської єпархії, який працював на мозаїками Патріаршого собору Воскресіння Господнього у Києві.

«Цю пам’ятку ми спорудили заради нащадків, - каже о. Роман Гук. – Ми хочемо, щоб наші діти пам’ятали події Майдану та наслідували героїзм усіх патріотів, які віддали своє життя за Україну».

У молитві освячення взяли участь о. Євген Андрухів та о. Євген Зарудний, священик зі с. Ішків Козівського деканату. Пам’ятний хрест встановили на території церковного подвір’я. На молитву зібралося чимало людей, виступив аматорський хор місцевого будинку культури. Вірні молилися за мир в Україні та героїв, які віддали свої життя, були запалені лампадки.

«Як після Страсної п’ятниця Ісуса Христа настало Його славне Воскресіння, так кровна жертва Героїв Небесної сотні призведе до воскресіння України»,- сказав вкінці о. Євген Андрухів.

Пам’ятку встановили з нагоди першої річниці трагічних подій на Майдані Києва.

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next