АКТУАЛЬНО

На Тернопільщині засуджені жінки молилися на Хресній дорозі

Понеділок, 31 березня 2014, 16:02
30 березня 2014 року волонтери із храму Христового Воскресіння, що в Збаражі на Тернопільщині, разом з о. Омеляном Колодчаком відвідали засуджених жінок, котрі відбувають покарання в Збаразькій ВК №63. Цього разу – з Хресною дорогою. Про це повідомила Надія Тхір.

«Великодній піст, – наголосив о. Омелян, – це час покаяння, час роздумів над своїм життям, час посиленої молитви і перепрошення Господа за свої провини. Моління Хресної дороги є багатолітньою традицією в пенітенціарних установах. Проходячи разом із Христом стацію за стацією, переживаючи спільно розважання над страстями Господніми, ми допомагаємо Ісусові нести хрест, співстраждаємо з Ним. Кожній із засуджених жінок довелося пережити важке випробування, кожна з них несе тягар свого хреста». 

Засуджені жінки уважно вслухалися в слова кожної стації, співали спільно з волонтерами. Після завершення Хресної дороги о. Омелян зачитав Акт посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці, цим самим віддаючи засуджених під опіку Божій Матері. Підходячи до ікони Зарваницької Божої Матері, жінки зі сльозами на очах просили в Пречистої опіки і заступництва, приступаючи після цього до мирування. Наостанок священик попросив засуджених, щоб, як Церква молиться за всіх ув’язнених на кожному Богослужінні, так і вони молилися за кращу долю України, за мир і спокій у державі.

Пані Людмила Леськів, заступник начальника установи № 63 із соціально-виховної та психологічної роботи, подякувала волонтерам за спільно проведену Хресну дорогу і сказала, що такі духовні зустрічі допомагають засудженим жінкам легше переносити свої душевні переживання, наближають їх через молитву до Бога, заохочують їх не зневірюватися в житті, а з Господньою підтримкою легше пройти всі випробування.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next