АКТУАЛЬНО

На Тернопільщині провели Хресну ходу за єдність і мир в Україні

Вівторок, 28 січня 2014, 15:00
Хресна хода за єдність християн у контексті Тижня молитви за єдність і мир в Україні відбулася в Бучацькій єпархії в м. Чорткові 26 січня 2014 року.

Очолив хід владика Дмитро (Григорак), Єпарх Бучацький, зі священиками УГКЦ, а також митрофорний протоієрей о. М. Левкович УПЦ КП та римо-католицьке духовенство. Почавши від храму Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ КП, зупиняючись біля кожного храму, хода закінчилася Молебнем до Пресвятої Богородиці в катедральному соборі Верховних апостолів Петра і Павла.

Владика Дмитро звернувся до учасників ходи словами недільного Євангелія, заохочуючи вірних покаятися за гріхи вбивства, насильств, які чинилися в нашому народі. Особливо наголосив на  гріхах дітовбивства: «За роки незалежності було вбито 30 мільйонів дітей абортами. Ми не хочемо насильства, терору, але чи справді ми цього не хочемо, коли так поступаємо зі своїми  ненародженими. Просімо Господа, щоб ці терпіння не були карою за гріхи, а випробуванням віри для українців. Молімося за всіх тих, від кого залежить доля України, за тих, які стоять по одному і другому боці барикад, щоб припинилося зло. Господь змінює ситуацію, бо багато людей молиться за Україну. Ще заохочую постити, тих, хто може,- на хлібі і воді. Все жертвуймо за Божий мир в Україні».

На завершення Єпарх Бучацький подякував отцям духовним та вірним за участь у хресній ході і молитві за єдність і мир в Україні.

Прес-служба Бучацької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next