АКТУАЛЬНО

У трьох парафіях Сокальсько-Жовківської єпархії пройшли екологічні місії

Вівторок, 28 жовтня 2014, 10:09
Від 23 до 26 жовтня ще в трьох парафіях Сокальсько-Жовківської єпархії пройшли екологічні місії.

Цього разу голова екологічної комісії вищезгаданої єпархії о. Тарас Дзьоба відвідав смт Куликів та с. Сопошин Жовківського району, а також військовий мікрорайон «червоні казарми» на Бродівщині.

Священик провів зустрічі у школах із вчителями та учнями, під час яких у доступний для молоді спосіб запропонував для обговорення тему відповідальності за Богом створений світ. Зокрема, діти мали нагоду самі озвучити своє розуміння сьогоднішніх екологічних викликів та проблем, а також давали пропозиції для їх вирішення. Активні школярі отримали від священика наліпки та екозакладки з порадами на тему енергозбереження.

У парафіях церковний еколог разом із настоятелями та вірними молилися Молебень з проханням до Бога-Творця сокрушити людські серця для прояву любові до світу природи. Рівно ж вірні мали нагоду через пригадування на основі Святого Письма про створення світу Богом розважити над його сьогоднішнім станом. Також о. Тарас розповів парафіянам суть екологічного гріха, а зокрема його суть та згубні наслідки у вимірі семи головних гріхів.

Наостанку від імені Бюро УГКЦ з питань екології священик подарував парафіям світлодіодні лампочки, висловивши надію, що невдовзі святині зможуть перейти на більш дружнє для довкілля освітлення. У рамках екологічного просвітлення шкільним і парафіяльним бібліотекам було подаровано основні видання Бюро УГКЦ з питань екології для плекання відповідальності за природу на засадах християнської віри та фахових порад стосовно дружнього ставлення до створеного світу заощадження природних дарів тощо. Також парафії отримали і інші дружні до довкілля дарунки, які стануть у пригоді для щоденної екологічної дияконії.

Перед від’їздом священик-еколог висловив сподівання, що все сказане і почуте під час екологічних місій знайде місце у щоденному житті, адже «блаженні ті, що слухають слово Боже і зберігають його», а зберігати слово Боже і означає його виконувати – втілити.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next