АКТУАЛЬНО

«На українській жінці тримається і дім, і діти, і суспільне життя», – владика Йосиф (Мілян) до українських жінок-мігрантів Греції

Понеділок, 30 травня 2016, 14:34
29 травня 2016 року Єпископ-помічник Київської архиєпархії владика Йосиф (Мілян), перебуваючи з робочим візитом у Греції, звершив Божественну Літургію для українців в Афінах. Про це повідомляє прес-служба Пасторально-міграційного відділу УГКЦ.

У проповіді владика Йосиф зауважив: «Сьогодні у церквах чуємо Слово Боже про самарянку – жінку, з якою ніколи не говорили євреї. Христос приходить у цей край і починає розмову з тією жінкою, ламаючи стереотипи людських стосунків. Євангеліє, скероване сьогодні до нас, каже, щоб ми ніким ніколи не гордували, щоб ми ніколи не ставили когось нижче за себе, щоб ми ніколи не будували мури між нами, людьми, а горнулися одне до одного, любили одне одного, як Божі діти».

Єпископ додав, що ми часто ділимо людей за національною приналежністю, кольором шкіри, політичними поглядами і ментальністю. А Господь, за його словами, приходить у світ, щоб зламати стереотипи і ті мури, які згодом збудує людина впродовж двох тисячоліть.

Єпископ відзначив, що Господь запитав у самарянки про родинне життя і вона правдиво відповіла про відсутність чоловіка. «Правда, якої нам так часто бракує, дуже важлива і потрібна. У відповідь на правду жінки Господь розкриває правду про себе. Христос каже самарянці: “Я той самий, на Кого ви очікували”. Він ніколи не казав того апостолам. Він майже ніколи відкрито не говорив, що Він той самий Месія», – зауважив проповідник.

«Сьогодні Євангеліє каже, щоб ми дуже відповідально ставилися до того джерела, яке відкрив Господь кожному християнському серцю: щоб правда супроводжувала нас у житті, щоб ми були справжніми Божими дітьми і поширювали правду про Бога. Ця неділя має бути неділею вдячності за те, що Бог приходить у світ, щоб нас зустріти», – наголосив владика Йосиф.

Він також відзначив, що ця неділя в Афінах має бути днем вдячності за українську жінку, оскільки цього дня у Греції українці відзначали Свято матері.

«На українській жінці тримається і дім, і діти, і суспільне життя. Подивіться, скільки жінок сьогодні воює в АТО, подивіться, що зробила Надія Савченко для політичного і суспільного життя України», – сказав архиєрей.

Єпископ привітав всіх українських жінок, які прийшли на Літургію, із Днем матері: «Нехай вам ніколи не забракне ні хліба, ні води, ні благодатної життєдайної Божої вологи святої віри».

Цього дня владика також побував на святкуванні Дня матері за участю місцевих виконавців і дуету «Писанка».

Крім цього, пройшла зустріч голови ПМВ із Координаційною радою громадських організацій Греції. Сторони обговорили стан і перспективи українських громадських організацій на грецьких теренах і шляхи співпраці мирян із Церквою.

Напередодні владика Йосиф (Мілян) зустрівся з громадою українців грецького міста Патри.

Прес-служба Київської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next