АКТУАЛЬНО

На «Веселих канікулах з Богом» в отців редемптористів діти вчилися рятувати природу

П'ятниця, 20 червня 2014, 10:38
16 червня 2014 року Божого в парафії отців редемптористів у м. Івано-Франківську стартували «Веселі канікули з Богом». Біля 180 дітей прибуло першого дня в літній табір, а з кожним днем кількість дітей стабільно зростає, оскільки діти тут мають змогу весело і корисно провести своє дозвілля, беручи участь у різного роду іграх, гуртках.

На четвертий день табору до дітей прибули представники Церкви, котрі несуть місію охорони навколишнього середовища. Референт Бюро з питань екології Івано-Франківської архиєпархії о. Михайло та п. Ірина Дзуль, секретар-референт екологічної інституції, провели зустрічі з різними віковими групами дітей.

Екологічне подружжя в різні способи вчило дітей, молодь і присутніх нових способів любові Бога та ближнього через шанобливе ставлення до Богом створеного світу – природи. Пані Ірина зацікавила найменших учасників табору різними іграми освітньо-розважального характеру, під час яких діти вчилися розрізняти створене людиною від Божого створіння, а також вчилися бережливого ставлення до природи.

Діти середньої групи відкривали щось нове для себе за допомогою екорозмальовки «З любов’ю до природи», розробленої Бюро УГКЦ з питань екології, та коментарями і поясненням до неї референта. З цікавістю діти цієї групи спостерігали за експериментом, котрий унаочнював шкоду для довкілля від продуктів згоряння. Найкраще виконані розмальовки були відзначені о. Михайлом.

Старша група мала змогу ознайомитися із «ековалізою», вміст якої скеровує людину до практичних кроків, які допомагають заощаджувати природні ресурси, що є свідченням нашої любові до Богом створеного світу.

Наприкінці дня відбулася зустріч екореферента із молоддю парафії, під час якої молоді люди висловили стурбованість за стан довкілля і проявили готовність активно опиратися і протидіяти проблемам екології. Вони також цікавилися тим, чи конкретні кроки однієї людини можуть щось змінити у глобальному масштабі і що робить Церква практичного для збереження довкілля. Присутні були приємно вражені почутим про практичні ініціативи Церкви і дійшли спільного висновку: треба закачувати рукава і братися до роботи.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next