АКТУАЛЬНО

На VI Всеукраїнському пленері художників у Зарваниці митці написали дванадцять портретів історичних діячів

Понеділок, 07 жовтня 2019, 11:59
6 жовтня 2019 року в Марійському духовному центрі «Зарваниця» завершився VI Всеукраїнський образотворчий пленер, у якому взяли участь митці з різних куточків України.

Протягом трьох тижнів художники написали дванадцять портретів гетьманів, історичних діячів і духовних осіб, які зробили вагомий внесок в українське державотворення.

У малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася урочиста Божественна Літургія, яку відслужив адміністратор храму о. м. Дмитро Квич. Після Літургії о. Дмитро від імені архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя Семенюка висловив подяку митцям за жертовність, нелегку працю і служіння та вручив подячні грамоти з нагоди проведення VI Всеукраїнського мистецького пленеру. Опісля на подіумі перед малою базилікою відбулося освячення полотен, написаних під час пленеру.

Нагадаємо, що головною метою такого заходу є відкриття в майбутньому галереї сакрального мистецтва імені митрополита Андрея Шептицького. На цей час картини, над якими працювали митці, розміщені в адміністративній будівлі МДЦ «Зарваниця».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next