АКТУАЛЬНО

На Всеукраїнському екологічному форумі «Eco Urban Congress» говорили про духовне коріння екологічної кризи

Вівторок, 22 червня 2021, 12:05
16 та 17 червня в Дніпрі вперше відбувся Всеукраїнський екологічний форум «Eco Urban Congress». Організатором заходу виступив департамент екологічної політики Дніпровської міської ради.

Спонукою до організації цього дійства стала потреба вирішення екологічних проблем, які все більше стають нагальними, особливо у великих містах. Учасниками форуму були представники наукової спільноти, державної влади, місцевих громадських організацій з Одеси, Харкова, Києва. Обговорили питання законотворчості, просвітницької діяльності, сучасні підходи у сфері захисту довкілля і екологічної освіти, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

На запрошення організаторів у заході взяв участь референт Екобюро УГКЦ у Донецькому екзархаті о. Михайло Неїжмак, який став одним зі спікерів. У своїй презентації екореферент ознайомив присутніх з діяльністю церковної екологічної інституції, розповів про причини її заснування, завдання та покладені цілі.

Присутні дізналися про екопросвітницьку роботу Церкви, працю з молоддю, студентами й учнями, про освітні семінари, співпрацю з навчальними закладами та представниками влади. Учасників заходу було проінформовано про екологічні видання, зокрема екоказки для дітей. Екореферент наголосив, що діяльність Екобюро УГКЦ завжди підкріплюється практичними ініціативами: висадкою дерев, екосадів, прибиранням територій тощо.

У своєму виступі отець Михайло акцентував на духовному корінні екологічної кризи, зокрема, розтлумачив поняття екологічного гріха та підкреслив, що екологічна криза бере початок від духовного занепаду. Екодіяльністю наша Церква бажає бути з людиною в усіх сферах її життя та співпереживає за стан здоров'я й добробуту, адже земля – це наш спільний дім, сотворений  Богом. Ми, як Церква, щиро бажаємо вкласти свою вагому частку для її збереження для майбутніх поколінь.

www.ecoburougcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next